Home LOL Voetbal saai? Niet met een paar vrienden, een drankje en dit bingobord

Voetbal saai? Niet met een paar vrienden, een drankje en dit bingobord

Tous ensemble (drinken)!

Sommige vrouwen vinden het geweldig, anderen gruwelijk. Hoe dan ook, je kan er niet onderuit: de komende weken staan in het teken van onze Rode Duivels en je voetbalgekke vriend(in) zal over weinig anders willen babbelen. Dus je laat jezelf best gewoon meeslepen door de gekte. Nee, je hoeft je niet te verdiepen in de tactische keuzes van coach Martínez, en je moet niet per se weten wat buitenspel is. Om voetbal leuker te maken, heb je alleen maar een drankje en dit bingobord nodig.

Je zou ons befaamd bingospel ondertussen al moeten kennen, maar we leggen het nog even uit voor de beginners.

WK-bingo

1. Druk dit rooster hier voor elke speler af. Zoek een leuke plek met een groot scherm of een knusse zetel bij iemand thuis om de match samen te kijken. Geef iedereen een pen of potlood en een glas of beker met alcoholische of niet-alcoholische drank – het is alleen feest als BOB rijdt, uiteraard. Zorg ervoor dat je ook een blad hebt om de score (van jullie spel) bij te houden.

2. Wanneer een van de dingen uit bovenstaand rooster gebeurt, neem je een slokje van je drank en doorkruis je het juiste vakje op je speelveld. Doe het subtiel. Als je medespelers het niet opgemerkt hebben, sta je een puntje voor. Elk vakje is één punt.

3. Wanneer je een verticale, horizontale of diagonale vier op een rij hebt, spring je op en roep je ‘GOAAAAAL!’. Daarvoor krijg je vijf punten.

4. Er zijn ook bonuspunten te verdienen. Wanneer een van deze dingen gebeurt, drink je je drankje in één teug uit. De eerste krijgt tien punten!

Bonuspunten kan je verdienen wanneer:

  • een speler met de brancard van het veld moet worden gedragen
  • er een streaker over het veld loopt
  • een owngoal gescoord wordt

5. Aan het einde van de finale tel je de kruisjes, rijen en bonuspunten op en wordt iemand tot Twaalfde Vrouw gekroond!

Veel plezier!

Nog een reden nodig om naar het WK te kijken? We geven je er zo maar even 32. 

Meer WK-gekte: