Home LOL Deze grappige tool berekent of je genoeg wc-papier in huis hebt

Deze grappige tool berekent of je genoeg wc-papier in huis hebt

Zo zie je maar dat 100 pakken toiletpapier hamsteren eigenlijk niet nodig is.

toiletpapier
© getty

Het advies om in ons kot te blijven, stond bij velen gelijk aan een sprintje naar de supermarkt om een noodvoorraad aan te leggen. Terwijl je zou denken dat er pasta, soep en andere conservenblikken werden ingeslagen, kozen de Belgen eerder massaal voor wc-papier. Met deze grappige tool kan je bereken of je nog genoeg toiletpapier in huis hebt.

We moeten noodgedwongen binnenblijven, maar dat wil niet zeggen dat je plots de volledige supermarkt moet leegkopen. Helaas beginnen heel wat Belgen te hamsteren en zijn drie pakjes pastaslierten plots niet meer genoeg. Dat is jammer, want door dit gedrag blijven sommigen – lees: vooral zorgverleners die zich een hele dag uit de naad werken – achter met lege handen. Het is ook niet nodig, want de winkels vullen dagelijks hun voorraad aan. Wat vooral opviel, is dat onze landgenoten heel wat belang hechten aan een goede toilethygiëne. Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar 100 rollen wc-papier kopen, is toch misschien een tikkeltje overdreven, niet?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Berekening

Ben je toch bang dat je binnenkort keukenpapier, tissues of de douchekop zal moeten gebruiken om het boeltje onderaan proper te houden, dan kan je via de website https://howmuchtoiletpaper.com/ berekenen of je nog genoeg toiletpapier in huis hebt. De tool is heel gemakkelijk in gebruik. Je duidt aan hoeveel rollen er momenteel in je kast liggen en het aantal toiletbezoekjes dat je gemiddeld per dag maakt. Bijvoorbeeld: bij tien rollen en drie stops in het kleine kamertje kan je 53 dagen voort met je voorraad.

Zo zie je maar dat je echt wel lang doet met een aantal rollen, en dat het hamsteren eigenlijk overbodig is. Je kan het zelfs nog meer in detail berekenen door op de geavanceerde opties te klikken. Daarbij moet je aangeven hoeveel keer je gemiddeld je achterste schoonwrijft per toiletbezoek, hoeveel velletjes je gebruikt bij elke wipe, hoeveel velletjes er op je rolletje hangen en hoelang de quarantaine in jouw land duurt.

De website geeft ook nog mee dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om naar de winkel te gaan om wc-papier te kopen. Denk maar aan mensen die niet zo goed te been zijn of ouderen. Wees dus niet egoïstisch, en laat nog pakken liggen voor de anderen!

Lees ook: