Home LOL Hi-la-risch: Twitteraars delen massaal foto’s van hun #rozevod

Hi-la-risch: Twitteraars delen massaal foto’s van hun #rozevod

Hoe zit het met jouw exemplaar?

Instagram: lindemerckpoel
Een foto nemen voor je rijbewijs is vaak al een marteling op zich. Het resultaat lijkt namelijk meer op een mugshot dan op een pasfoto… En alsof dat nog niet genoeg is, kan je nu ook een boete krijgen als je er onherkenbaar op staat. 

Een papieren rijbewijs is onbeperkt geldig, maar als je niet meer lijkt op de foto, riskeer je een serieuze boete. Als de politie ontdekt dat je pasfoto niet meer geldig is, krijg je twee weken de tijd om die te veranderen. Doe je dat niet? Dan riskeer je een geldboete.
 

Elektronische rijbewijzen tegen 2033

Met een elektronisch rijbewijs kan dat natuurlijk niet gebeuren, want dat exemplaar moet je verplicht om de tien jaar laten vernieuwen. Thank god, want die foto’s van vroeger (denk maar aan je identiteitskaart) blijven ons achtervolgen.
 

Tegen 2033 moeten alle papieren rijbewijzen vervangen worden door een elektronisch exemplaar. Dat kan je makkelijk aanvragen in het gemeentehuis voor zo’n 20 euro. Zo maak je geen kans op een eventuele boete.
 

#rozevod

Uit onderzoek blijkt bovendien dat 65 % van alle Belgen onherkenbaar op hun rijbewijs staat. Op Twitter zijn ze die stelling uitvoerig aan het testen, want overal verschijnen er foto’s van hun #rozevod. En we kunnen het niet ontkennen: er zitten echt enkele pareltjes tussen:

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.