Home LOL ZIEN: gevaarlijke ‘Zoom Challenge’ gaat viraal op sociale media

ZIEN: gevaarlijke ‘Zoom Challenge’ gaat viraal op sociale media

Het ziet er vooral erg pijnlijk uit.

Wat begon als een grappige opvolger voor de ‘Mannequin Challenge’, lijkt nu vooral uit te monden in een gevaarlijke internettrend. Bij de ‘Zoom Challenge’ wordt een persoon – in de meeste video’s een kind – vliegensvlug bij de voeten uit beeld getrokken. De challenge zorgt soms voor grappige beelden, maar is niet bepaald verantwoord.

Wie de eerste aanzet deed voor de ‘Zoom Challenge‘ is niet duidelijk, maar de persoon in kwestie zou zijn inspiratie hebben gehaald bij het liedje ‘Mickey‘ van rapper Lil Yachty. Hij zingt in zijn liedje ‘Trapping out the back streets, runnin’ through the packs like a track meet (zoom)’. De ‘Zoom Challenge’ houdt in dat een persoon tijdens het liedje op de grond zit met de benen uitgestrekt en op het moment dat het woordje ‘zoom’ klinkt, vliegt hij of zij vliegensvlug uit beeld. Voor de challenge zit er dus iemand klaar om de persoon bij de voeten uit beeld te trekken. Het trucje kan dan misschien grappige beelden opleveren, het doet toch eerder bij velen de wenkbrauwen fronsen.

@darealraven_ #explore #zoom #zoomchallenge #like #repost

A post shared by @ xo.conceitedny on

Whiplash

Het gevaar dat de persoon die vooruit wordt getrokken terwijl z’n hoofd tegen de grond stoot, is groot. In sommige van de video’s die op sociale media worden verspreid is dat ook duidelijk het geval. Erger nog, in veel van die gevallen gaat het om kleine kinderen. Niet alleen kan je tijdens deze gevaarlijke challenge je hoofd bezeren, je loopt door dit soort bruuske beweging ook nog eens risico op een whiplash. Op het moment dat het woordje ‘zoom’ klinkt, wordt er erg snel aan de benen van de persoon in kwestie getrokken. Die wordt vaak verrast op een moment dat het lichaam volledig ontspannen is, waardoor er meer kans is op verwonding.

Hoewel de meeste kinderen in de video’s gewoon op de grond zitten, zijn er gelukkig ook een paar verstandigere ouders die de challenge met hun kind uitproberen op een bed of een ander zacht oppervlak. Al lijkt helemaal niet deelnemen aan de challenge toch nog steeds de slimste optie.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.