Home LOL 3 ideetjes om naar het Eurovisiesongfestival kijken nog leuker te maken

3 ideetjes om naar het Eurovisiesongfestival kijken nog leuker te maken

Het is weer tijd voor een bingospel!

Het Eurovisiesongfestival een saaie boel? Think again. Met het juiste gezelschap, eventueel enkele drankjes én extra entertainment maak je er maar liefst drie topavonden van. Deze ideetjes maken het allemaal wat amusanter.

Vanavond treedt Hooverphonic met ‘The Wrong Place’ aan in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Als ze genoeg punten krijgen, mogen ze zaterdag in de grote finale nog eens optreden. Donderdag vindt de tweede halve finale plaats, met onder meer Portugal, Zwitserland en Denemarken. Drie shows, drie kansen om er een topavond van te maken!

1. Speel bingo

Al wat je nodig hebt, is dit speelbord, iets om te schrijven en een drankje. Check de spelregels onder het speelbord!

Download hier het rooster en druk het af.

1. Wanneer een van de dingen uit bovenstaand rooster gebeurt, neem je een slok van je drankje en doorkruis je het juiste vakje op je speelveld. Doe het subtiel. Als je medespelers het niet opgemerkt hebben, sta je een puntje voor. Elk vakje is één punt.

2. Wanneer je een verticale, horizontale of diagonale vier op een rij hebt, spring je op en begin je het Eurosongdeuntje te zingen. Daarvoor krijg je vijf punten!

3. Er zijn ook bonuspunten te verdienen. Wanneer een van deze dingen gebeurt, drink je je drankje in één teug uit. De eerste krijgt tien punten!

Bonuspunten kan je verdienen wanneer:

  • er lasers of vuurwerk gebruikt worden in een act
  • iemand valt
  • er een technisch defect is (geluid valt uit, slechte verbinding met correspondenten,…)

4. Aan het einde van de finale tel je de kruisjes, rijen en bonuspunten op en wordt iemand tot Eurosongkoning(in) gekroond!

2. Speel zelf jury

Commentaar geven en beoordelen ga je sowieso doen, dus doe je het beter ineens goed. Neem een blad papier en maak een raster met links de namen van de deelnemende landen en bovenaan een kolom voor elk van jullie. Na elke act geef je het land een cijfer op tien. Op het einde van de show hebben jullie zelf een uitslag, en dat zonder alle vriendjespolitiek. Waarschijnlijk zal jullie ranking in de verste verte niet op de echte uitslag lijken, maar leuk is het wel. Uiteraard horen ook bij dit spel de nodige drankjes, want van jureren word je nu eenmaal dorstig.

3. Televisie kijken met Twitter

Televisie kijken is altijd leuker met Twitter, maar bij evenementen als Eurosong zijn fervente twitteraars extra actief én extra grappig. Je kan gewoon zoeken op de officiële hashtag #Eurovision of een andere hashtag – #eurosong, #eurosongfestival – die eventueel trending is. Of je kan enkele twitterende grapjassen volgen die vanavond vermoedelijk het beste van zichzelf zullen geven. Check zeker eens de pagina van @detomhelsen (Ja, de Tom Helsen), @zegmaarbas, @ThijsVandepoele, @Julieedv en @mbaeten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: