Home LOL 15 vragen die we ons stellen tijdens deze hittegolf

15 vragen die we ons stellen tijdens deze hittegolf

2. Mag ik een ijsje eten als ontbijt, lunch én avondeten?

hittegolf
© daniel apodaca via unsplash

Het is de laatste dagen in ons Belgenlandje even warm als in de zuiderse landen waar we meestal naartoe trekken om van het zonnetje te genieten. Deze 15 dingen vroeg je je sowieso al eens af nu de temperaturen tijdens deze hittegolf vlotjes boven de 30 graden stijgen.

1. Moet ik kleren dragen om me op straat te begeven?

Hoe minder kledij je moet aantrekken, hoe beter! Maar je kan natuurlijk niet in je blootje of in je bikini/badpak naar de supermarkt gaan. Deze items zijn een aanrader tijdens deze hittegolf.

2. Mag ik een ijsje eten als ontbijt, lunch én avondeten?

Bij deze temperaturen heb je geen zin om te koken, laat staan een warme maaltijd te verorberen. Het enige waar je nu zin in hebt, is een bolletje vanille en een bolletje chocolade! Hier vind je de lekkerste ijssalons.

3. Moet ik investeren in een airco?

Spendeer je die zuurverdiende centjes aan die roze velvet zetel of dat paar sneakers dat je naar je zag lachen in de solden? Of ga je toch voor die airco die nu héél erg van pas zou komen.

4. Ga ik me blauw betalen aan elektriciteit door die airco/waaier?

Wie al een airco of waaier in huis haalt en die de hele dag, én nacht, door laat draaien, zit een beetje met de poepers om de energiefactuur van die maand in de bus te krijgen.

5. Koop ik een zwembad(je)?

Het hoeft geen groot, ingebouwd – onbetaalbaar – zwembad te zijn. We zijn al blij met zo’n plastic schelpje, zoals vroeger, om een beetje af te koelen in deze hittegolf.

6. Spring ik nog een keertje onder de douche?

Het is nog geen 16 uur en we stonden al vier keer onder een lauwe douche. Een vijfde keer klinkt verleidelijk, maar water sparen is ook een vereiste.

7. Slaap ik buiten?

Vooral de nachten in dat veel te warme bed zijn ondraaglijk. Helpen deze tips niet? Tijd om je tentje en opblaasbare matras dan maar naar buiten te slepen en in de buitenlucht te slapen.

8. Opgegeten worden door muggen of de ramen dicht laten?

Je krijgt je huis niet meer afgekoeld. Maar als je de ramen ‘s nachts of ‘s avonds, als de temperaturen een beetje zakken, wagenwijd openzet dan word je levend opgegeten door die vervelende rotbeesten!

9. Valt het op als ik driemaal per dag naar de koele (!) supermarkt ga?

De enige plek waar je zweet even stopt met over je rug te gutsen, is de supermarkt waar de airco flink blaast. Je favoriete rayon? De diepvriesafdeling. Voor de derde keer vandaag ijsjes halen dan maar (zie puntje 2).

10. Verhuis ik naar de kust?

Elke dag een koele plons in de zee en standaard een fijn briesje op het strand. Je overweegt serieus om je vaste woonplaats in te ruilen voor een plekje aan de kust als we nog veel te maken krijgen met zo’n hittegolf.

11. Hoe overleven mensen die in het zuiden wonen dit klimaat?

We vloekten vroeger op onze Belgische zomers en waren jaloers op het tropische klimaat van pakweg Spanje, Italië en Portugal. Nu vragen we ons vooral af hoe die mensen daar dit zo’n zes maanden aan een stuk doorstaan?!

12. Kan mijn deodorant deze temperaturen aan?

Onze okselvijvers nemen ongekende proporties aan en we hebben al een hele bus deo leeggespoten of gerold. Nu maar hopen dat de rozengeur het wint van de zweetgeur. Deze exemplaren zijn echte aanraders.

13. Is het erg dat ik al verlang naar de komende winter?

We kijken er sinds oktober naar uit, die warme zomermaanden. Maar als het van ons afhangt, mag het nu al terug beginnen vriezen en sneeuwen.

14. Is mijn make-up uitgelopen?

Het is niet omdat het 35 graden of meer is buiten, dat we niet fancy voor de dag willen komen. We hopen enkel dat we na een uurtje niet veranderd zijn in een panda (bye bye mascara) met een of andere vreemde huidaandoening (bye bye foundation). Deze producten zijn je redders in nood.

15. Zou ik Greta Thunberg een bedankje sturen voor haar inzet voor het klimaat?

We voelen persoonlijk dat de opwarming van de aarde geen zever is. Misschien moeten we ons toch wat meer aandacht besteden aan die dreigende klimaatverandering.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.