Home LOL 15 struggles die elke zomerzot meemaakt in de winter

15 struggles die elke zomerzot meemaakt in de winter

It's the season to be grumpy and miserable

Giphy
Frank Deboosere zal het waarschijnlijk met een wetenschappelijke uitleg tegenspreken, maar wij weten wat we leerden in de lagere school: vandaag begint de winter. De gezelligste tijd van het jaar voor de een, de hel voor de ander. Diegenen die – samen met ons – uitkijken naar warmere tijden kunnen zich elke struggle van deze lijst levendig voorstellen.

1. Je komt zo goed als elke dag een beetje te laat op je werk, omdat je jezelf een half uur lang hebt moeten overtuigen je dekens te lossen.

'Oké, doe het nu! Kom op, je kan het.'

2. Je slaat vaker dan zou mogen je ochtenddouche over omdat je echt niet nóg meer kou kan lijden.

Je bent lichtelijk gedegouteerd door jezelf wanneer je bedenkt dat die vier lagen kleren je niet zo frisse geurtje wel zullen tegenhouden.

3. Je weet dat je iedereen op de zenuwen werkt met je ‘Het is zo f*cking koud!’ en ‘Ik háááát de winter!’, maar je kan het echt niet onderdrukken.

The season to be jolly? Voor jou is het the season to be grumpy and miserable.

4. Je kan de charme van de winter in het kerstseizoen nog een beetje begrijpen, maar vreest vooral de donkere periode van vrieskou die komt wanneer alle kerstlichtjes weer weg zijn.

Bye bye, winterse gezelligheid.

5. 21 december maakt je blij en depri tegelijk. Het is de kortste dag, dus eigenlijk kan je vanaf dan beginnen aftellen naar de zomer. Maar het is ook officieel het begin van je minst favoriete seizoen.

Te veel emoties.

6. Je hebt ellenlange discussies met winterliefhebbers waarin je hen aan het verstand probeert te brengen dat te koud écht wel erger is dan te warm.

Alsof zoiets als 'te warm' zelfs bestaat, right?

7. Hoe kouder, hoe saaier – of hoe kakafonischer – je outfit.

Tegen januari kan het je al niet meer schelen of trui 2 wel op trui 3 past. In februari draag je zelfs twee verschillende handschoenen – want je bent van elk paar eentje kwijtgeraakt op café (zie volgende struggle).

8. De struggle van de laagjes is real wanneer je op café of restaurant gaat en je een Mount Everest aan kleren moet wegleggen.

De kans dat je bij het weggaan een half uur moet zoeken naar je muts of die ene handschoen is zowat 99 %.

9. Dan zijn er nog die momenten waarop je gekleed als een michelinmannetje een tijdje binnen moet zijn (bijvoorbeeld in de supermarkt) en je bijgevolg zweet als een rund omdat de chauffage er opstaat.

En je kan moeilijk met die Mount Everest aan kleren in je armen rondlopen.

10. Dat moment waarop je gezicht letterlijk na twee seconden buiten zijn al pijn doet van de kou en je gewoon wil wenen, maar je bang bent dat je ogen dan zullen toevriezen zoals bij Francesca Vanthielen in de film ‘Licht’.

Een goeie raad voor winterhaters: niet naar ‘Licht’ kijken.

11. Uiteraard komt er een moment waarop je een miserabel hoopje mens wordt door een verschrikkelijke verkoudheid.

Je verkiest echt de hooikoorts die de zomer met zich meebrengt.

12. Je vraagt je telkens opnieuw af waarom je sociale media volstaan met euforische sneeuwstatussen en –foto’s wanneer er een paar vlokjes vallen.

Kunnen we a.u.b. even opgewonden zijn over de zon in de zomer?

13. By the way, de zon wordt geen vieze, bruine vuiligheid die je schoenen naar de maan helpt. De zon blijft altijd mooi en fotowaardig.

Just sayin’.

14. Elke keer wanneer de hel die men winter noemt eindeloos lijkt te zijn, neem je jezelf voor om de komende zomer nog meer te genieten van de warmte.

Je hebt al een lijst van leuke terrasjes aangelegd die je op de eerste lentedagen allemaal wil afwerken.

15. Je weet dat je winterliefhebbende vrienden je momenteel een negative Nancy vinden, maar je belooft het goed te zullen maken met extra veel optimisme wanneer jouw lievelingsseizoen aangebroken is.

Je zal feller schijnen dan de zon, promise!

Meer herkenbare lijstjes:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.