Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Veer

RECEPT: lemon loaf à la Starbucks

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
In Starbucksland is alles crimineel lekker, maar... ook pákken duurder dan in selfmadeland. Je kent het wel, kwijlend sta je voor de toog in een Starbucksvestiging, snakkend naar een lemon poppyseed muffin, skinny blueberry muffin of lemon loaf.

Gelukkig hebben wij overheerlijke budgetproof recepten van deze kanjers voor jullie in petto. You're welcome.

 

10 min. voorbereiding + 45 min bakken

 

Welke ingrediënten hebben we nodig voor een cake van ± 20 cm x 10 cm?

 

  • 40 g zachte boter
  • 220 g witte kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 koffielepeltje citroenzest
  • sap van 2 citroenen
  • 130 ml zonnebloemolie

 

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 

2. Mix de zachte boter en de kristalsuiker samen in een kom tot je een fluffy mengsel krijgt.

 

3. Voeg de eieren een voor een bij het mengsel. Mix goed tussendoor en voeg er ook de citroenzest en het cintroensap bij.

 

4. Voeg de zonnebloemolie bij het mengsel en mix het goed door elkaar.

 

5. Voeg de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en zout) bij het mengsel en mix goed tot je een egaal beslag bekomt.

 

6. Vet je cakebakvorm in met boter en bestuif met wat bloem. Zo komt de cake straks makkelijker los uit zijn vorm. Je kan er ook voor kiezen om een siliconen bakvorm te gebruiken of je cakebakvorm te bekleden met bakpapier.

 

7. Stort je beslag in je bakvorm en zet hem voor 45 minuten in de oven. Controleer geregeld (voorzichtig!) met een tandenstoker of de cake al gaar is. Als de tandenstoker proper uit de cake komt, is hij gaar!

 

 

(Stap 8 voor de glaze lovers: Meng 3 eetlepels water, het sap van een halve citroen en 140 g poedersuiker. Verdeel het glazuur over de afgekoelde cake.)

 

 © Giphy

 

 

 

Meer za-li-ge receptjes vinden jullie hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '