Home Lifestyle Food ZON(DIG)DAG: hemelse cinnamon rolls

ZON(DIG)DAG: hemelse cinnamon rolls

De lekkerste die je ooit al geproefd zal hebben. Beloofd!

Ooit al een ovenverse cinnamon roll – kaneelbroodje voor de Vlaamsche zielen onder ons – geproefd? We verzekeren het je, wanneer hij uit je eigen oven komt, proeft hij duizend keer beter.

En als we even mogen stoefen, willen we maar al te graag dit perfecte herfstrecept met jullie delen. Hoe krijg je je cinnamon rolls heerlijk zoet en zacht mét de perfecte hoeveelheid kaneel? Redactrice Robine toont het je in de ‘Zon(dig)dag’-aflevering van vandaag.

Dit heb je nodig voor zo’n 15 cinnamon rolls:

  • 140 g (+ 5 eetlepels gesmolten) roomboter
  • 240 ml melk
  • een zakje (ongeveer 2,5 koffielepeltjes) gedroogde gist
  • 400 g bloem
  • een snufje zout
  • 2 koffielepeltjes kaneel
  • 70 g witte kristalsuiker

Voor het glazuur:

  • 100 g poedersuiker
  • 2 eetlepels melk

30 min. voorbereiding, een uurtje laten rijzen en 30 min. in de oven

Met dank aan KitchenAid, Albert Heijn België en Ikea

Meer Zon(dig)dag:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.