Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

ZON(DIG)DAG: hemelse cinnamon rolls

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Ooit al een ovenverse cinnamon roll – kaneelbroodje voor de Vlaamsche zielen onder ons – geproefd? We verzekeren het je, wanneer hij uit je eigen oven komt, proeft hij duizend keer beter.


En als we even mogen stoefen, willen we maar al te graag dit perfecte recept met jullie delen. Het werd niet voor niets hét allerpopulairste recept van 5 jaar Zon(dig)dag... Meer zin in zoet? Nog tot en met maandag vind je helemaal gratis en voor niets het enige echte Zon(dig)dag-kookboek bij je Flair. De 39 beste recepten van 5 jaar Zon(dig)dag in een handig boekje. Smullen!

 

Video: Lissa Van Eesbeeck


 

Dit heb je nodig voor zo’n 15 cinnamon rolls:

  • 140 g (+ 5 eetlepels gesmolten) roomboter
  • 240 ml melk
  • een zakje (ongeveer 2,5 koffielepeltjes) gedroogde gist
  • 400 g bloem
  • een snufje zout
  • 2 koffielepeltjes kaneel
  • 70 g witte kristalsuiker


Voor het glazuur:

  • 100 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels melk


 

Meer Zon(dig)dag? Hier vind je alle receptjes in een handig overzicht.


Met dank aan Jumbo, KitchenAid & IKEA

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Bekijk meer

02:32
RECEPT: waanzinnig lekkere Leo GO-koekjes
02:46
RECEPT: belachelijk overdadige Oreo-M&M-bars
RECEPT: makkelijke blauwebessen-crumbletaart
02:47
RECEPT: wittechocolademousse die nooit mislukt
VIDEO: een kijkje achter de schermen bij Flairs grootste swimwearshoot ooit
02:27
RECEPT: kokoscake met citroenglazuur
02:46
RECEPT: de Nutella-cookietaart van je dromen
02:26
RECEPT: zo maak je speculaaspasta-ijs met maar 3 ingrediënten
02:48
RECEPT: deze Snickerskoekjes brengen je naar de zevende hemel
04:18
Aflevering 8: Hé, het is oké als het niet lukt
04:43
Aflevering 7: Zo ga je om met emotie-eten
Meer kleur in je kleerkast? Met deze tinten zit je deze lente goed
02:31
RECEPT: de crème brûlée van je dromen
Aflevering 6: Wat is intuïtief eten?
04:27
Aflevering 5: Stoppen met voeding te labelen
04:23
RECEPT: zalig zoutzoete salted caramel cake