Home Deco Winterdip? Met deze decotrends maak je je interieur nu al lenteproof

Winterdip? Met deze decotrends maak je je interieur nu al lenteproof

Kleine aanpassingen die geen fortuin hoeven te kosten!

La Redoute

Nu we na die sombere dagen eindelijk een streepje zon door onze ramen naar binnen zien schijnen, dromen we al volop van de lente. Benieuwd hoe jij jouw interieur nu al lenteproof kan maken? Wij stellen je graag enkele interieurtrends voor die je geen fortuin hoeven te kosten.

Vrouwelijke tinten

Een saaie, duffe kamer kan je eenvoudig een frisse toets geven met een paar vrouwelijke tonen aan de muur. Ruil die koude en neutrale tinten deze lente in voor opvallende kleurencombinaties zoals taupe en smaragdgroen. Investeer je liever in wat decospullen in plaats van verfpotten? Laat je oog dan vallen op een diepgroen poefje in fluweel of wat bronzen fotokaders voor op de kast.

Curvy en sensueel

Een hit in de jaren 60 en nu weer helemaal terug van weggeweest: meubels in ronde vormen. Ze maken je woonkamer in een mum van tijd een stuk gezelliger en sensueler dan die stugge lijnen die vorig jaar oh zo trendy waren.

Bureau – € 337,80 – La Redoute

Etnisch

Niet alleen in modeland zijn etnische prints populair! Ook in decoland spot je dit vrolijke printje in de lente- en zomercollecties van 2019. Je creëert er eenvoudig wat warmte mee in een minimalistische ruimte. Let op: prints komen en gaan dus investeer in accessoires zoals decoratieve kussens of fris beddengoed in plaats van meubels. Zo kan je ze makkelijk vervangen tegen volgend seizoen zonder daarvoor je portemonnee te moeten plunderen.

Servetten – € 17,99 – La Redoute

Kussens – € 14,99 – La Redoute

Groene vriendjes

Cactussen, pannenkoekenplanten of sanseveria’s: als we mochten kiezen, stond onze hele woonkamer er vol mee. Er is dan ook geen betere manier om de lente binnen te laten dan volop van de groene vriendjes aan te schaffen. Zet ze gerust wat extra in de verf door ze in een vrolijke sierpot te zetten of ze simpelweg aan de muur te hangen.

Bloempot in cement – € 28,79 – La Redoute

Bloempot voor aan de muur – € 16,09 – La Redoute

Lees ook: