Home Lifestyle Body ZIEN: Holly (19) post foto van haar ‘niet perfecte’ neus en haar...

ZIEN: Holly (19) post foto van haar ‘niet perfecte’ neus en haar self-love-tweet gaat viraal

'Het is oké als je neus eruitziet zoals alle "voor"-foto's.'

self-love
© luca iaconelli via unsplash

Heel wat vrouwen hebben een complex over hun neus. Ze vinden hem te dik, te lang, te hoekig of te groot. Holly Hopkins (19) is die onzekerheid beu en postte daarom een foto van haar neus op Twitter. ‘Ik aanvaard mijn profiel ook al ziet het er niet uit zoals het schoonheidsideaal’, aldus Holly.

Als je even rond hoort bij je vrienden, familie of collega’s over welk lichaamsdeel ze het meest onzeker zijn, dan zal je merken dat heel wat onder hen ‘mijn neus‘ zeggen. Het ding staat nu eenmaal centraal op ons gezicht en het is moeilijk om er niet naar te kijken. In films en series zien we dan ook vaak het stereotiepe schoonheidsideaal terug: een klein, fijn neusje zonder een bultje. Het zorgt ervoor dat heel wat mensen naar de plastische chirurg rennen voor een zogenaamde nose job. Bijna de helft van de celebs onderging zo’n ingreep, waardoor velen onzeker worden over hun eigen exemplaar.

‘Voor-foto’s’

Holly Hopkins was zo iemand. Zij schaamde zich jarenlang voor haar neus en voelde zich daardoor niet goed in haar vel. Ze besloot dat de maat vol is en dat het eindelijk tijd is om haar neus te aanvaarden. Ze postte daarom een foto van haar profiel op Twitter. ‘Het is oké als je neus eruitziet zoals alle “voor”-foto’s‘, aldus Holly. ‘Ik leer nu van mijn profiel te houden ook al ziet het er niet uit zoals het schoonheidsideaal.’

Haar self-love-tweet kreeg meer dan 150.000 likes en vrouwen en mannen van over de hele wereld volgden haar goede voorbeeld door zelf in de reacties een foto van hun eigen ‘niet perfecte’ neus te delen. ‘Unieke neuzen zijn cool’, ‘Door dit soort tweets krijg ik meer zelfvertrouwen en leer ik van mijzelf, en mijn neus, te houden’ en ‘Schoonheid kent geen normen of regels, echte schoonheid overstijgt zulke onzin’ zijn maar enkele van de enthousiaste reacties. Amen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.