Home Lifestyle KIJKTIP: Vlaamse ‘First dates’ heel binnenkort te zien bij Eén

KIJKTIP: Vlaamse ‘First dates’ heel binnenkort te zien bij Eén

Bijna 5.000 vrijgezellen schreven zich in voor het ultieme feelgoodprograma.

first dates
© één

Wie ooit een aflevering van de Britse ‘First dates’ zag, weet dat het een programma is waar je een gelukkig gevoel aan overhoudt. Vanaf donderdag 5 maart komen we te weten of dat voor de Vlaamse versie ook geldt.

‘First dates’ is een internationaal format dat onder andere in Groot-Brittannië, Nederland, Australië en nu dus ook bij ons bestaat. In het datingprogramma worden enkele singles gematcht en samen op date gestuurd in het ‘First dates’-restaurant, waarna ze tegen de camera en tegen elkaar zeggen of ze nog eens op date willen gaan. De ene keer zorgt dat voor super vertederende televisie, dan weer voor awkward taferelen.

Na het enorme succes van de Britse versie, waarvan zelfs meerdere spin-offs bestaan, werd het format naar ons land gehaald. In het eerste seizoen van de Vlaamse ‘First dates’ leren we in elke aflevering vier gematchte koppels kennen terwijl zij elkaar leren kennen. We ontmoeten ook de vier personeelsleden van het restaurant: gastheer Patrick – die verdacht veel weg heeft van zijn Britse tegenhanger Fred -, barman Bram en serveersters Katelen en Leena. Die laatste kan je herkennen van haar deelname aan ‘Mijn Pop-Uprestaurant!’ op VTM in 2017.

© Eén

Twee dates per week

Eén zond de Britse ‘First dates’ laat op de avond uit, maar de Vlaamse versie wordt vroeger geprogrammeerd. Op donderdag 5 maart om 21u25 zie je de eerste aflevering. Vanaf dan heb je elke maandag en donderdag op datzelfde uur een date met het feelgoodprogramma.

60% succes

Eén geeft nog een paar interessante cijfers mee. Bijna 5.000 vrijgezellen schreven zich in voor het programma. Er werden meer dan 140 dates gefilmd, en 0,1% van de geselecteerde singles kwam niet opdagen. Ter vergelijking: in alle internationale versies kwam maar liefst 20% niet naar de date! Het lijkt erop dat de kandidaten van de Vlaamse versie écht de liefde wilden vinden. Het format blijkt trouwens een succes, want 60% van de vrijgezellen gaf na de eerste date aan de ander te willen terugzien. Dat wordt wegsmelten in de sofa!

Lees ook: