Home Lifestyle VIDEO: Gratis en milieuvriendelijk pintjes drinken op de Gentse Feesten? Vree wijs!

VIDEO: Gratis en milieuvriendelijk pintjes drinken op de Gentse Feesten? Vree wijs!

Het wisselbekersysteem van de Gentse Feesten is goed voor het milieu, maar volgens velen té ingewikkeld. Wij gingen het checken.

Op de Gentse Feesten werden dit jaar overal wisselbekers ingevoerd. Maar het systeem erachter is zo ingewikkeld – verschillende bekers en verschillende inwisselstanden – dat de feestende Gentenaren ze gewoon laten rondslingeren. De ideale gelegenheid voor een gratis én milieuvriendelijke festivalbeleving, denken wij dan!

Gratis en goed voor het milieu

De stad Gent wil ook tijdens zijn alom bekende tiendaagse een propere stad zijn, dus werden dit jaar wisselbekers ingevoerd. De bekers, die een kleurrijk design kregen, worden gebruikt op zeven verschillende plaatsen in de stad. Het probleem? Op andere pleinen zijn andere wisselbekers in omloop, en de rondwandelende – en mogelijks beschonken – Gentenaar vergeet al snel waar hij of zij die beker kreeg en achteraf weer kwijt kan.

Het gevolg is dat de straten van Gent volgens verschillende media vol zouden liggen met waardevolle bekers. Genoeg voor een hele avond gratis pintjes? Wij gingen het checken.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.