Home Lifestyle Dieren ZIEN: zwaar verbrande koala Lewis werd herenigd met zijn redster

ZIEN: zwaar verbrande koala Lewis werd herenigd met zijn redster

Beelden van de oma die het beestje redde uit de vlammenzee in Australië gingen de wereld rond.

© YouTube @Nine News Australia

In het oosten van Australië woeden hevige bosbranden. Beelden van een oma die een zwaar verbrande koala redde uit de inferno gingen de wereld rond. Het beestje dat in een koalahospitaal verblijft, werd nu herenigd met zijn moedige redster.

Australië wordt al wekenlang geteisterd door enorme bosbranden. Het oosten van het land staat voor een groot deel in brand. Miljoenen hectaren bos gingen al in vlammen op, huizen werden verwoest, zes mensen lieten al het leven en onder de slachtoffers zijn  ook heel wat dieren. Vooral koala’s hebben het moeilijk om aan de vuurzee te ontsnappen omdat ze te traag zijn.

Enorm veel geluk gehad

Een video van een vrouw die een zwaar verbrande koala redde uit de vlammen ging een paar dagen geleden de wereld rond. De oma trok haar eigen T-shirt uit om het beestje in veiligheid te brengen en koelde hem af met waterflesjes. Ze bracht het arme beestje naar het dierenhospitaal waar het goed verzorgd werd.

De koala is ongeveer veertien jaar oud en heeft enorm veel geluk gehad. Hij heeft ernstige brandwonden op zijn pootjes en zijn neus, maar in tegenstelling tot veel van zijn soortgenootjes zal hij het wel redden. Zijn redster Toni Doherty bracht hem nu een bezoekje in het Port Macquarie Koala Hospital. Ze doopte hem Lewis, naar een van haar kleinkinderen. Ze vertelt dat het een natuurlijke reflex was om de koala te redden. ‘Anders zou hij erin gebleven zijn’, zegt Toni op 9 News. ‘Die vrouw is een legende’, besluit een verzorgster.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.