Home Lifestyle Dit zijn 6 van de leukste verborgen iOS11-functies

Dit zijn 6 van de leukste verborgen iOS11-functies

Nummer 4 is een echte life saver!

Heb jij de update naar iOS11 al gedaan? Het nieuwste besturingssysteem van Apple kon op heel wat kritiek rekenen de afgelopen dagen, maar toch zijn er een heleboel verborgen functies die het wél de moeite waard maken om te updaten. Wij doen ze maar al te graag uit de doeken!

1. Picture perfect

Wanneer je naar je camera-instellingen gaat, kan je ervoor kiezen om je ‘Raster’ in te schakelen. Zo zie je meteen wanneer jouw foto perfect recht is. Gedaan met knoeien om je foto in je bewerkingsapp kaarsrecht te krijgen! Ook nieuw in iOS11: je kan nu grappige Live Photo-effecten toevoegen. Veeg omhoog in de app en kies bijvoorbeeld voor ‘Stuiter’ als effect. Lachen gegarandeerd!

2. Schermopname

Wil je die leuke kastenvideo met je vrienden delen maar krijg je hem maar niet opgeslagen? Of wil je die FaceTime call met je beste vriendin opnemen en bewaren voor later? Yep, dat kan nu! In je ‘Instellingen’ > ‘Bedieningspaneel’ > ‘Pas regelaars aan’ vind je tegenwoordig de functie ‘Schermopname’. Gewoon toevoegen, omhoog stippen en opnemen maar. Je opname wordt later bewaard in je ‘Foto’s’ en van daaruit kan je gemakkelijk beginnen delen. Zó handig!

3. Bedieningspaneel

Ook dat bedieningspaneel is trouwens helemaal vernieuwd in iOS11. Je kan het zelf aanpassen zodat je snel toegang hebt tot de regelaars die jij het meest gebruikt. Houd je vinger op een regelaar om meer functies te krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld de sterkte van je zaklamp kiezen of de functie ‘Niet storen tijdens het autorijden’ inschakelen. Die laatste zorgt ervoor dat je niet wordt afgeleid door meldingen en sms’jes als je achter het stuur zit. Je kan er bij ‘Instellingen’ > ‘Niet storen’ ook voor kiezen om bepaalde oproepen wel toe te laten of automatische antwoorden te sturen.

4. ‘Storage full’

Misschien wel de beste verborgen functie op je iPhone is die waarin je kan leren hoe je nu eindelijk meer opslagruimte kan vrijmaken op je telefoon. Gewoon naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘iPhone-opslag’. Onderaan krijg je dan aanbevelingen van hoe je heel gemakkelijk ruimte kan vrijmaken. Bijvoorbeeld door oude gesprekken of niet gebruikte apps automatisch te wissen.

5. Wifi delen

Sharing is caring, ook als het op je wifinetwerk aankomt. En dankzij iOS11 kan jij je vrienden zonder moeite zo het wachtwoord sturen. Via ‘Instellingen’ > ‘Wifi’ kan jij toestemming geven dat je vrienden (met iOS11 op hun iPhone) toegang krijgen tot jouw netwerk. Zij blij, jij blij!

6. Praten met Siri

Vond je het altijd wat awkward om met Siri te praten? Goed nieuws! Je kan nu ook gewoon een vraag stellen aan Siri met je toetsenbord. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Toegankelijkheid’ > ‘Siri’ > ‘Typen vragen aan Siri’. Let er wel op dat Siri ingeschakeld is, anders zal je de functie niet vinden. Wij zijn er zeker van dat we het iPhonehulpje vanaf nu veel vaker zullen gebruiken!

Bron: Forbes

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.