Home Lifestyle Food VeggieChallenge – Dag 26: croque margherita voor die kleine goesting

VeggieChallenge – Dag 26: croque margherita voor die kleine goesting

Het is eens iets anders dan pizza!

croque margherita
© Bram Debaenst

EVA vzw daagt je vanaf 1 maart voor de tweede keer uit om meer plantaardig te eten met de VeggieChallenge. Het is niet alleen goed voor de dieren, maar ook voor je gezondheid en voor het milieu. Én het is gewoon superlekker! Kan je wel wat inspiratie gebruiken om telkens iets heerlijks op je bord te toveren? Wij voorzien je elke dag van een recept zonder vlees en vis. Recept van de dag: croque margherita!

Dertig dagen lang als flexitariër, vegetariër of veganist leven onmogelijk? Niet met deze recepten! Ze zijn lekker én simpel klaar te maken. Zo doorsta je de VeggieChallenge met glans.

PS om het toegankelijk te houden, hebben we zorgvuldig veggie en vegan recepten geselecteerd die geen vis en vlees bevatten, maar eventueel wel kaas (met dierlijk stremsel) bijvoorbeeld. Wie helemaal vegetarisch wil eten, moet ook letten op instinkers zoals gelatine en dierlijk stremsel, en dus ook bepaalde kazen schrappen van het menu. Wie veganistisch wil eten, moet alle dierlijke producten van het menu schrappen. Meer info hierover vind je hier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 g tomatenblokjes
  • 40 g tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 8 sneetjes (zuurdesem)brood
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 bosje basilicum

Hoe maak je het?

1. Warm de tomatenblokjes samen met de tomatenpuree en uitgeperste knoflook op. Breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat 15 minuten sudderen.

2. Smeer de tomatensaus op de helft van de sneetjes brood. Leg er vervolgens plakjes mozzarella en basilicumblaadjes op en dek af met de andere sneetjes brood. Rooster de croques in een croqueijzer of langs beide kanten op de grill.

3. Zet de croque nog een paar minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C en laat nog 5 minuten doorwarmen in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Tekst: Wout Hendrickx

Check hier onze andere vegetarische recepten.

Lees ook: