Home Lifestyle Food JAAAA: vanaf vandaag kan je bij Ikea ook van veggie hotdogs smullen

JAAAA: vanaf vandaag kan je bij Ikea ook van veggie hotdogs smullen

Met wie ga jij hem proeven?

© Ikea

Een bezoekje aan Ikea betekent voor de meesten: lunchen met köttbullar – die lekkere Zweedse gehaktballetjes – en… een lekkere hotdog voor vertrek. En die kers op de Ikea-taart is vanaf nu ook een feit voor de vegetariërs onder ons!

Wie zegt dat hij bij het verlaten van meubelgigant Ikea nog nooit op z’n minst de haast onweerstaanbare drang gevoeld heeft om hun befaamde hotdog te bestellen, liegt… of is vegetariër! Wel, liefste vegetariërs, vanaf vandaag wordt jullie onuitputtelijke geduld ein-de-lijk beloond. Vanaf nu kan je namelijk ook een vegetarische hotdog bestellen bij Ikea.

Onze doelstelling is om tegen 2030 klimaatpositief te worden.

Voorbeeldfunctie op vlak van duurzaamheid

Maar liefst 660 miljoen mensen eten jaarlijks van het aanbod van Ikea Food. Het Zweedse bedrijf bereikt dus al een hele hoop mensen. Maar daarenboven wil Ikea nu ook een goed voorbeeld zijn wat betreft duurzaamheid. Nele Bouchier, Communications & Sustainability Manager bij Ikea België licht toe: ‘Onze doelstelling is om tegen 2030 klimaatpositief te worden. Eén van de engagementen die wij hiervoor aangaan, is om meer plantaardige keuzes, met een kleinere ecologische voetafdruk, aan te bieden in ons Ikea Food-assortiment. Na de befaamde Zweedse gehaktballetjes is nu ook een vegetarische variant van de iconische hotdog in België verkrijgbaar.’ En daar kunnen wij niets anders dan dolenthousiast van worden!

De vegetarische Ikea-hotdog is vanaf vandaag, woensdag 1 augustus, voor slechts € 0,70 te verkrijgen in alle Ikea-vestigingen in ons land. Ga jij hem proeven?

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.