Home Lifestyle KAASKOPPEN, UNITE: er is een vegan kaaswinkel geopend in Amsterdam

KAASKOPPEN, UNITE: er is een vegan kaaswinkel geopend in Amsterdam

Je kan er ook terecht voor plantaardige fonduepakketten en lekkere wijntjes! 🧀

© Getty

Waarom wij het moeilijk hebben om over te schakelen naar een veganistische brooddoos? Kaas, duh! Daar komt nu eindelijk verandering in, want er is in Amsterdam een veganistische kaaswinkel geopend! Say what?! Jawel, tijdens jouw zoveelste citytrip naar de Nederlandse hoofdstad kan jij voortaan een tussenstop maken in Willicroft.

De eerste Nederlandse vegan kaaswinkel opende eerder deze maand zijn deuren in Amsterdam. De plantaardige kazen van Willicroft zijn niet gemaakt van zuivel, wel van noten. Supergezond, maar wel een serieuze afknapper voor wie allergisch is aan noten. Voorlopig verkopen ze er drie kazen: de ‘This Is Not Cheese Fondue’, ‘This Is Not Cheese’ en ‘This Is Not Truffle Sauce’.

Lekker én milieuvriendelijk

Naast die kazen kan je er ook terecht voor cadeauboxen, plantaardige fonduepakketten, brood en een aantal wijnen. ‘Als onze plantaardige kaas net zo lekker smaakt als de kaas van zuivel én beter is voor de planeet, waarom zou je dan niet voor het duurzame alternatief kiezen’, vroeg Brad Vanstone, oprichter van Willicroft zich af. Het resultaat? Een lekkere én kraakverse vegan kaas.

En we kunnen hem geen ongelijk geven, want de opkomst van veganistische kazen heeft wel degelijk een positieve invloed op ons milieu, althans als ze hier geproduceerd worden. Tijdens het productieproces van Willicrofts kazen zou er maar liefst 2,5 keer minder CO2 uitgestoten worden dan bij de productie van de klassieke kazen. Allen daar (met de trein) heen, dus!

Praktisch:

Willicroft

Spiegelgracht 30 in Amsterdam

Website

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.