Home Lifestyle Film Oscargenomineerde kortfilm met Veerle Baetens vanavond op Canvas

Oscargenomineerde kortfilm met Veerle Baetens vanavond op Canvas

Kijktip!

Une Soeur
© Versus Productions

Nog geen plannen vanavond? Vlij dan maar lekker neer in de zetel want op Canvas vertonen ze ‘Une soeur’, de Belgische kortfilm van Delphine Girard die eerder deze week genomineerd werd voor een Oscar.

In de film, die kans maakt op een beeldje voor ‘best live action short film‘, vertolkt Veerle Baetens de rol van een vrouw die in een callcenter van een noodhulplijn werkt. Op een avond krijgt ze een oproep van Alie (gespeeld door Selma Alaoui) die belaagd wordt door Dary (Guillaume Duhesme).

Het is niet de eerste keer dat ‘Une soeur‘ genomineerd wordt voor een gerenomeerde filmprijs. Zo ging het ondermeer naar huis met 4 awards tijdens het FIFF,  het Festival International du Film Francophone, kreeg het een audience award tijdens het filmfestival van Québec en een grand prix op het Palm Spring Rhode Island Festival. Benieuwd of Girard en Baetens ook op 9 februari na de Oscaruitreiking met een beeldje naar huis mogen gaan!

‘Une soeur’ is vanavond te zien op Canvas om 21u20.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: