Home Lifestyle Food UITGETEST: hoe quick & easy is HelloFresh’ allernieuwste Quick & Easy Box...

UITGETEST: hoe quick & easy is HelloFresh’ allernieuwste Quick & Easy Box écht?

Kreeg foodredactrice Robine de gerechtjes zoals beloofd op tafel in minder dan 25 minuten?

© HelloFresh

Speciaal voor jullie testte ik HelloFresh’ jongste telg uit. De Quick & Easy Box belooft ons dat we ons avondeten in minder dan 25 minuten op tafel kunnen zetten. Die belofte schreeuwt om een testje!

De nieuwste Quick & Easy-receptjes van HelloFresh zou de klant in minder dan 25 minuten op tafel kunnen toveren. De recepten bestaan volgens HelloFresh stuk voor stuk uit vier makkelijke stappen. Een perfecte formule voor wie een drukke agenda heeft, maar toch ‘s avonds een zelfgemaakte en verse maaltijd op tafel wil, lijkt ons.

De werkwijze van HelloFresh is de meesten onder jullie vast al bekend, maar voor de leken leggen we het toch nog even uit. De foodboxleverancier biedt iedere week twaalf gerechten aan waaruit de klanten kunnen kiezen. De klant kiest er drie tot vijf gerechtjes uit en krijgt een box aan huis geleverd met de ingrediënten en recepten. Naast de ‘normale’ recepten, biedt HelloFresh sindskort ook Quick & Easy-receptjes aan.

Maartje Frederiks, CEO van HelloFresh Benelux licht de vernieuwing toe: ‘Deze nieuwe gerechten zijn gegarandeerd klaar binnen 20 à 25 minuten, allemaal uitgebreid getest en getimed door zowel onze klanten, alsook ons interne testteam.’ Dat schreeuwt om een uitgetest-artikel, Maartje!

Dezelfde bereidingstijd voor twee als voor vier personen? Vreemd.

De proef op de som

Om eerlijk te zijn had ik niet helemaal verwacht dat ik de receptjes binnen de beoogde tijd op tafel zouden krijgen. Voornamelijk doordat dezelfde bereidingstijden aangegeven staan op alle receptenfiches. Dat wil zeggen dat die tijd zogezegd niet verschilt wanneer je voor twee personen kookt tegenover wanneer je voor vier of zes personen kookt. Nogal onlogisch, aangezien je dan de dubbele hoeveelheid groenten moet schillen/snijden/aanbakken…

Ik kook voor vier personen, dus op dat vlak begin ik al met een kleine achterstand. Verder ben ik best een ervaren kok – in onze eigen keuken althans – dus mijn ervaring zou mijn snelheid zeker niet negatief mogen beïnvloeden.

Conclusie

Eerst en vooral: de drie gerechtjes waren superlekker en gevarieerd. Ze waren zoals beloofd écht niet moeilijk te maken en bijzonder snel klaar. Maar hoe snel? Dat is de vraag. Ik kreeg jammer genoeg geen een van de drie gerechtjes binnen de 25 minuten op tafel. Alle gerechtjes duurden vijf à tien minuten langer dan aangegeven werd op de receptenfiche. Begrijpelijk, aangezien ik voor vier kookte.

Maar die extra tijd die ik aan het maken van de gerechtjes besteedde, zal me zeker niet weerhouden van de Quick & Easy Box nog eens te bestellen. Avondeten voor vier binnen een halfuurtje op tafel? Kon dat maar elke dag. Ik ben fan!

1 / 3
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise
Snelle mujadara met linzen en paprika
Kokos-noedelsoep met kip
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise
Kabeljauwfilet met bieslookmayonaise

De receptenfiche beloofde dat het 20 min. duurt om het recept te bereiden. Ik deed er bijna 12 min. langer over.

Snelle mujadara met linzen en paprika
Snelle mujadara met linzen en paprika

De receptenfiche beloofde dat het 20 min. duurt om het recept te bereiden. Ik deed er bijna 10 min. langer over.

Kokos-noedelsoep met kip
Kokos-noedelsoep met kip

De receptenfiche beloofde dat het 25 min. duurt om het recept te bereiden. Ik deed er bijna 6 min. langer over.

Praktisch

De Quick & Easy Box bestaat uit drie recepten: twee recepten met een bereidingstijd van 20 minuten en een met een bereidingstijd van 25 minuten. Hij is beschikbaar voor één tot zes personen. De Quick & Easy Box is hier te bestellen. Voor drie gerechten voor twee personen betaal je € 43.