Home Lifestyle UITGETEST: een maand lang elke dag seks

UITGETEST: een maand lang elke dag seks

Staat veel seks gelijk aan een goede relatie?

Shutterstock
De gelukkigste koppels hebben één keer per week seks. Een stelling waar redactrice Elien toch zo haar twijfels bij heeft. Om te testen of ‘meer = beter, minder = slechter’ niet correcter is, deed zij het een maand elke dag en één maand helemaal niet.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen en de FAQ over mijn “sociale” experimentje gelijk van de to-dolijst schrappen: ja, ook tijdens die week van de maand, en nee, mijn lief heeft hier niet vrijwillig voor gekozen, en ja, dit was ongetwijfeld het slechtste idee dat ik ooit geopperd heb tijdens een redactievergadering. Nu ja, tenminste de helft ervan. En dan nu: liefste dagboek, hier komt mijn relaas.

1 maand elke dag seks

Yep, ik ben met mijn grote mond weer in een ietwat precaire situatie beland. Issue of the day? Hoe breng ik dit in godsnaam aan bij m’n vriend? Antwoord: de grote goed-nieuws-slecht-nieuwsshow. Het ging ongeveer zo: ‘Schattiiieee (dat werkt meestal wel vertederend), ik moet je wat vertellen. En je gaat het niet echt leuk vinden. (Dat schept dan weer drama, waardoor alles wat ik daarna vertel, altijd beter meevalt dan wat hij verwacht.) We moeten nog een keertje wat uittesten. Het goede nieuws: we gaan deze maand élke dag de horizontale tango dansen en beginnen daar hier en nu mee, tijdens ons verlof. Klein addertje onder het gras (en ik praat nu drie keer sneller dan daarnet): daarna doen we het een hele maand niet, maar dat zijn zorgen voor morgen, hè, sjoe. Zullen we eraan beginnen dan?’

Week 1: dubbele vakantiepret

Aan dit experiment beginnen terwijl we op vakantie zijn? De timing had niet beter kunnen passen. Op verlof ben je toch altijd nog net dat beetje verliefder én meer in the mood om elke avond af te sluiten met wat gerampetamp na die romantische zonsondergang, dat etentje bij kaarslicht of – in mijn geval – je lief te zien ronddartelen in een wetsuit of zwemshort. Dat is een beetje valsspelen, misschien, maar je kan het ook zien als: goed begonnen is half gewonnen. De sfeer zit top, alles lijkt vanzelf te gaan en onze vakantie loopt – letterlijk en figuurlijk – als een heet vuurtje. Geen klachten, maar ook geen bijzonderheden tot dusver.

Week 2: ik ben zo mooooeee…

Net als de gemiddelde Vlaming vrijen mijn vriend en ik buiten het vakantieseizoen aan een “normalere” frequentie van twee à drie keer per week. Het elke dag doen, is dus ook voor ons een noemenswaardige stijging nu de vakantiekriebels verdwenen zijn en ons leven weer z’n normale gangetje gaat. Als ik op woensdagavond met een midweekdipje voor de spiegel sta, mijn lenzen in hun potje drop, mijn make-up verwijder en mijn tanden poets, overvalt de gedachte me: oh my god, ik moet nog in actie schieten… Dit is zo tegen mijn zin, ik wil gewoon slapen!

Eén keer per dag volstaat niet meer om mijn driften te temperen. Wanneer mag ik weer?!

Hoewel, ‘van seks hebben krijg je zin’ blijkt dan toch geen fabeltje te zijn. Zodra ik me – met enige moeite en een beetje gezucht – over de drempel der moeheid hijs, komt de ‘groove’ vrijwel vanzelf. Ook op vrijdag, als we apart van elkaar uitgaan en pas na middernacht thuiskomen, moeten we nog snel een vluggertje in het schema proppen. Gelukkig neemt goesting het ook vandaag na een paar minuten over van verplichting. Al voelt het hier thuis allemaal wel een beetje geforceerder dan op vakantie in de zon…

Week 3: 24/7 goesting

Eén woord: topweek. Na twee weken dagelijks onder de lakens duiken, is de seksuele spanning tussen ons zo gegroeid dat we zelfs in het openbaar moeite krijgen om de controle te bewaren. Mijn libido – dat standaard al niet echt aan de lage kant is – swingt de pan uit. Al wat ik nog kan denken, is: waarom doen we dit niet al acht jaar? En: wanneer mag ik weer? Het wordt zelfs zo gek dat één keer per dag niet altijd meer volstaat om mijn driften te temperen. Om de negen seconden aan seks denken is vanaf heden niet langer uitsluitend een mannenzaak. Het is officieel: ik ga volledig wild. Hier stoppen we nooit meer mee!

Week 4: wat een eyeopener!

Het experiment gaat er alleen maar op vooruit. Niet alleen groeit de goesting razendsnel, ook de ervaring krijgt een heel nieuwe dimensie. Vluggertjes tussendoor kunnen nog steeds, maar over het algemeen trekken we meer tijd uit en doen we nog meer moeite om er elke dag opnieuw een intense ervaring van te maken. Dat is het tegendeel van wat ik had verwacht. Ergens had ik gevreesd dat we seks misschien wel beu zouden raken, maar niets is minder waar. Conclusie van de actie? Meer is wel degelijk beter.

via GIPHY

Ontdek op de volgende pagina wat een maand lang geen seks met redactrice Elien deed.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.