https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle VRT en Boek.be organiseren een tof alternatief voor de Boekenbeurs

VRT en Boek.be organiseren een tof alternatief voor de Boekenbeurs

Tijdens een boekenmarathon van 1 tot en met 11 november zal Tom De Cock zo'n 300 bekende auteurs interviewen.

boekenbeurs
© jaredd craig via unsplash & VRT

Elke herfstvakantie zakken duizenden boekenwurmen af naar Antwerpen voor de Boekenbeurs. Dit jaar valt het event in het water door de coronacrisis, maar gelukkig organiseren VRT en Boek.be een waardig alternatief: een Boekenmarathon. Daarbij zal Tom De Cock zo’n 300 bekende auteurs interviewen.

De zomervakantie is nog maar net begonnen, dus het is misschien een beetje vreemd om al aan de herfstvakantie te denken. Toch tellen heel wat boekfanaten ieder jaar opnieuw al stiekem af tot november, want dan vindt traditioneel de Boekenbeurs plaats in Antwerpen. Een groot literair feest voor alle boekenwurmen! Helaas gaat het event dit jaar door de coronacrisis niet door, waardoor ons boekenhart toch een beetje bloedt.

‘Niet gewoon een jaartje overslaan’

Gelukkig komt VRT in samenwerking met Boek.be nu op de proppen met een tof alternatief om lezers toch te inspireren en dichter bij de auteurs van hun favoriete boeken te brengen. Ze schakelen daarvoor de hulp in van Tom De Cock. We kennen Tom natuurlijk allemaal als voormalig radiopresentator op MNM, maar hij is dus ook een gigantisch grote boekenliefhebber. In de boekenmarathon zal hij van zondag 1 tot en met woensdag 11 november zo’n 300 grote namen uit de Vlaamse én de internationale boekenwereld interviewen.

‘De Boekenbeurs is voor meer dan 120.000 lezers – waaronder ikzelf – elk jaar dé plaats waar ze hun nieuwe literaire liefde leren kennen, leuke cadeaus vinden of kinderen laten kennismaken met het unieke plezier van het lezen’, vertelt Tom De Cock. ‘Dat kunnen we niet gewoon een jaartje overslaan. Ik ben dan ook oprecht blij en trots dat ik mijn schouders mee onder een spannend alternatief mag zetten. Driehonderd interviews kan je onmogelijk voorbereiden. Ik ga ervan uit dat ik samen met alle kijkers en luisteraars van de ene verbazing in de andere ga vallen.’

Leesvirus

Daarnaast zal een vliegende reporter ons land doorkruisen op zoek naar toffe verhalen van lezers en auteurs in boekhandels, culturele centra, scholen en op andere verrassende plaatsen. Zo willen ze het leesvirus, dat in tegenstelling tot het coronavirus volledig onschadelijk is, toch blijven verspreiden en iedereen warm maken om te lezen. Het resultaat van dit alles zal je kunnen bekijken op VRT NU.

Alle radio-en televisiezenders van de VRT zullen bovendien in die periode ook veel aandacht schenken aan de boekensector. ‘De Boekenbeurs is een feest voor alle boekenliefhebbers’, vertelt Olivier Goris, netmanager van Eén en Canvas. ‘Het evenement is onvervangbaar, maar als VRT willen we in die week extra inzetten op alles wat met boeken te maken heeft. Met Eén en Canvas willen we het boek onder de aandacht brengen bij een breed publiek en auteurs een platform geven.’

Lees ook: