Home Lifestyle Body 6 tips om te ontspannen zoals de Victoria’s Secret Angels het doen

6 tips om te ontspannen zoals de Victoria’s Secret Angels het doen

Zo hebben de topmodellen zich de afgelopen maanden voorbereid.

Morgen stuurt lingerielabel Victoria’s Secret haar modellen – aka de Angels – weer de catwalk op in de nieuwste lingeriesetjes. Als je denkt dat de modellen zich alleen maar klaarstomen voor de show door intensief te sporten en ultragezond te eten, dan heb je het mis. Volgens hun coach Russell Bateman is wellness en ontspanning minstens even belangrijk.

Onder de noemer ‘Skinny Bitch Collective’ (ja, zo heet het echt), traint Russell Bateman de meest succesvolle modellen en celebrity’s. Eén van de Victoria’s Secret Angels die zweren bij zijn trainingsadvies is Stella Maxwell, een Noord-Iers model dat geboren is in België en al voor de vijfde keer op rij meeloopt in de show. Bateman begeleidt de modellen niet alleen tijdens hun fitnessroutine, hij adviseert ze ook over hoe ze moeten ontspannen en hun lichaam de rust moeten bieden die het verdient. En dat advies is soms wel héél specifiek.

1. Méér slaap

‘Het enige wat ik de van meisjes vraag voor ze bij ons komen trainen is dat ze goed slapen. ‘s Nachts is namelijk het moment waarop het lichaam zich herstelt na een trainingsessie’, legt Bateman uit. Wanneer je niet voldoende slaapt maakt je lichaam cortisol aan, een hormoon dat het moeilijker maakt om vet te verbranden. Ben je toch de hele avond thuis, maak dan van de gelegenheid gebruik om om 22.00u te gaan slapen.

2. Cheaten mag moet

Volgens Bateman is het beter om je voor te nemen dat je groentjes zal eten bij je maaltijd, dan jezelf te verbieden om koolhydraten te eten. Hij voegt er ook aan toe dat je altijd een cheat meal moet inplannen, bijvoorbeeld op het einde van de week, om jezelf te belonen. Frietjes op zondag, check!

3. Meer vogelen

Ja, dat lees je goed. Meer vrijpartijen zou volgens Bateman helpen tegen stress én het zou je immuniteit verhogen. ‘Een orgasme bij een vrouw kan ervoor zorgen dat ze dubbel zoveel pijn kan verdragen’, zegt Bateman. Je zou kunnen zeggen dat het als een natuurlijke pijnstiller werkt. Als je wil weten hoe Gigi Hadid die killer work-outs in godsnaam volhoudt, dan vraag je dat dus beter aan Zayn.

4. Bomen knuffelen

Oké, dat misschien niet. Maar veel tijd doorbrengen in de natuur is erg belangrijk volgens Russell Bateman. Hij raadt aan om die televisie buiten te gooien en in de plaats veel boeken te lezen. Minder naar je smartphone kijken en één keer per dag al je e-mails beantwoorden zou volgens hem ook helpen om stress te voorkomen.

5. Hou het spannend

De coach stimuleert zijn modellen om te variëren tussen verschillende sporten. ‘Als je verstand zich verveelt, zal je lichaam dat ook doen’, legt hij uit. Heb je het gevoel dat je in een sportsleur geraakt, dan is het misschien tijd om eens iets nieuws te proberen.

6. Weg met die ex

De laatste en belangrijkste tip die Russell Bateman de Angels geeft om gemoedsrust te vinden: vermijd contact met je ex. ‘Als de relatie gedaan is, dat is daar een reden voor. Nu is het tijd om te focussen op jezelf’, zegt hij. ‘Dat geldt ook voor vrienden die je moraal naar beneden halen, er is een verschil tussen sociaal selectief zijn en asociaal zijn’, voegt hij er nog aan toe.

Bron: Glamour UK

Lees ook: