Home Lifestyle Dankzij deze tips ziet je huis er spic en span uit tijdens...

Dankzij deze tips ziet je huis er spic en span uit tijdens je lenteschoonmaak

Wist je bijvoorbeeld al dat een ui in je water helpt tegen vetvlekken op je ramen?

schoonmaak
© Volha Flaxeco via Unsplash

Vind jij opruimen niet zo erg, maar durf jij bepaalde oppervlaktes skippen omdat ze iets meer werk vragen? Denk bijvoorbeeld maar aan die vervelende vetvlekken op het raam of het ontkalken van je douchekop. En dan hebben we het nog niet gehad over de binnenkant van je oven of microgolf… Doen deze situaties bij jou wel een belletje rinkelen? Dan zijn onderstaande tips er om je uit de nood te helpen.

De kans is groot dat er bij jou de afgelopen weken een grote lenteschoonmaak op het programma stond. De minder erge taken zoals het uitmesten van je kleerkast of je terras op orde stellen, zijn waarschijnlijk al in orde. Maar de kans is groot dat je bepaalde karweitjes aan het uitstellen bent omdat ze redelijk vervelend zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan je ramen of de binnenkant van je oven. Om deze laatste loodjes net iets minder pijnlijk te maken, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jouw woning er in no time kraaknet uitziet.

Tip 1: voor een glanzende vloer zonder strepen

Niets is zo vervelend dan je hele vloer dweilen om vervolgens te merken dat er hier en daar enkele strepen te zien zijn. Gelukkig bestaat er hier een heel makkelijk trucje voor. Dweil je vloer in de toekomst eerst met nat zoals je gewoon bent. Maar in plaats van alles gewoon te laten drogen, ga je er meteen nog eens over met een droge dweil. Zo is de kans op strepen al een stuk minder groot!

Tip 2: voor een tapijt zonder vlekken

Om een tapijt grondig schoon te maken, moet je het eerst een keertje grondig stofzuigen. Zo is al het oppervlakkige vuil al weg en kan je vervolgens de grove middelen inschakelen. Zit er hier en daar toch nog een vlek op? Ga dan voorzichtig aan de slag met een schuursponsje, water en afwasmiddel. Hangt er nadien nog iets van schuim aan je tapijt? Maak dan nog een mengsel van water en azijn.

Tip 3: voor een propere microgolf of oven

Wanneer we de binnenkant van onze microgolf zien, zijn we soms lichtjes in paniek. Al is daar helemaal geen reden toe, want in een mum van tijd kan je deze weer proper maken. Zet een kop water in het toestel en warm deze vervolgens op. Al snel ontstaat er heel wat stoom die al het vuil gaat losweken. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is met een vaatdoek over alle vuile plekken gaan.

Tip 4: voor ramen zonder vetvlekken

Ben je absoluut geen held in het wassen van je ramen en zien ze er nadien vaak vuiler uit dan voor je begon te poetsen. Dan zijn er twee trucjes die je eens kan toepassen. Een eerste tip is om een scheutje azijn of afwasmiddel in je water te gieten. Nog een optie is om een ui in je water te stoppen. Wedden dat het helpt?

Tip 5: voor kranen zonder kalkaanslag

Om je kranen, tegels of douchekop te ontkalken, gebruik je het best schoonmaakazijn. Je kan dit mengen met water, maar dat hoeft niet. Om een optimaal resultaat te krijgen, laat je de onderdelen het best een nachtje weken in azijn.

Lees ook: