Home Lifestyle Dieren 5 tips om de kerstperiode te overleven met een dier in huis

5 tips om de kerstperiode te overleven met een dier in huis

5. Onze beestjes kunnen niet altijd zo goed tegen die drukte, dus zorg ervoor dat ze een aparte ruimte hebben waar ze kunnen rusten zonder al het lawaai van zatte nonkels of tantes die Mariah Carey (proberen) meezingen.

© Photo by Jakob Owens on Unsplash

Niet enkel jij vindt Kerstmis geweldig, ook je huisdier is er dol op. Helaas wel om verkeerde redenen: dure kerstdecoratie is heerlijk speelgoed en die kerstboom is een zalige klimpaal. Zucht.

Iedereen die een hond of kat heeft rondlopen tijdens de feestdagen kent ongetwijfeld het volgende scenario. Na lang zoeken heb je eindelijk de perfecte kerstboom gevonden. Nog een aantal uurtjes later is ie versierd met mooie kerstballen, flikkerende lichtjes en andere decoratie die een serieuze hap uit je bankrekening namen. Onder de boom liggen allerlei pakjes in kleurrijke verpakkingen. Picture perfect en gezelligheid troef.

Zeven dure kerstballen tegen de grond

Helaas draai je je rug één seconde en hangt je kat al in de kerstboom met als gevolg zeven – dure – ballen tegen de grond of ligt er plots overal inpakpapier omdat je hond de zakdoeken van je schoonpapa in zijn muil heeft. Je kan je viervoeter te slim af zijn en een van de oplossingen proberen die je hier ziet. Of je kan rekening houden met de volgende tips en zorgen dat je deze kerst zonder brokken of problemen en volledig merry doorkomt.

1. O denneboom

Een mooie sparrenboom is een must have in zo goed als elk huis tijdens Kerstmis. Je living is in één klap een pak gezelliger. Toch kiezen baasjes beter voor een vals exemplaar, want oliën die in een echte boom zitten kunnen giftig zijn voor dieren. Toch liever the real deal? Veeg de naalden die op de grond vallen dan zeker regelmatig op.

2. Lichtjes

Een kerstboom zonder lichtjes is als frietjes zonder mayonaise, ondenkbaar dus. Voor honden en katten werken die flikkerende dingetjes wel als een rode lap op een stier. Ze vinden het heerlijk om er mee te spelen, dus hang die slingers hoog genoeg in je boom en doof ze zeker als je zelf niet thuis bent.

3. Ornamenten

Kerstballen in alle kleuren, vormen formaten bengelen vrolijk aan de naalden. Je kat of hond vindt het geweldig om die proberen te pakken. Scherven brengen geluk, maar hang je decoratie toch best net zoals de lichtjes hoog genoeg in je boom en vermijd zo ongelukjes.

4. Feestmaaltijd

Bij Kerstmis halen we de bourgondiër in onszelf naar boven – we moeten niet ver zoeken – en laten we ons allemaal eens goed gaan aan de eettafel. Al dat lekkers ruikt ook bijzonder goed voor je huisdier, dus zorg ervoor dat je alles in de keuken goed afdekt. Zo voorkom je dat ze in verleiding komen en jouw uren koken tenietdoen door met de kalkoen aan de haal te gaan en zorg je ervoor dat ze niet kunnen stikken in de kleine stukjes been die in het vlees zitten.

5. Familie

Je living is tijdens de feestdagen een iets drukker bezette plaats dan normaal. Elke vierkante meter is gevuld met een familielid. Onze beestjes kunnen niet altijd zo goed tegen die drukte, dus zorg ervoor dat ze een aparte ruimte hebben waar ze kunnen rusten zonder al het lawaai van zatte nonkels of tantes die Mariah Carey (proberen) meezingen.

Lees ook: