Home Lifestyle AHA: met deze tips overleef je de hitte op de wei van...

AHA: met deze tips overleef je de hitte op de wei van Rock Werchter

Keep it cool! 😎

Getty

Rock Werchter staat voor de deur en een ding weten we nu al zeker: het wordt baken en braden op de festivalweide. De organisatie kondigde al enkele maatregelen aan tegen de hitte, maar er zijn nog een aantal extra dingen die je zelf kan doen om het hoofd koel te houden.

Gedurende de rest van de week krijgen we tropische temperaturen van rond de 30 graden. Het belooft dus een zeer zwoele editie van Rock Werchter te worden en daarom heeft de organisatie van het festival een hittegolfplan uitgerold.

Hittegolfplan

Een van de belangrijkste tips is om voldoende water te drinken. Sowieso drink je alcohol beter met mate en zeker tijdens een hittegolf kies je beter voor water of iets anders niet-alcoholisch. Daarnaast mogen festivalgangers voor het eerst een lege drinkbus meenemen en kunnen ze in ruil voor één drankbonnetje een flesje Spa Reine van 50cl verkrijgen aan alle dranktogen. Op het festival is er ook gratis water verkrijgbaar bij alle sanitaire blokken. Wist je dat je lichaam warmte uitstraalt via je handen, voeten en hoofd. Door die delen van je lichaam af te koelen, heb je het minder warm. Laat ook eens gedurende 10 seconden koud water over je polsen lopen. Instant verfrissing!

Op het terrein zijn er verschillende verfrissingspunten met niet-drinkbaar water voorzien en zijn er op een aantal punten enkele vernevelingssystemen te vinden. In The Barn en KluB C zal de warme lucht bovenaan de tenten worden weggezogen. Onderaan wordt er gekoelde lucht naar binnen geblazen om zo de temperatuur iets te doen dalen.

Verder zal de organisatie actief water bedelen aan de ingang en vlak voor het podium. Daarnaast is er ook op de weide en op The Hive een team op pad met zonnecrème. Smeer je om de twee uur in met zonnecrème en probeer om niet de hele dag in de vlakke zon te zitten. Zoek regelmatig een plekje schaduw op waar je even kan uitrusten. Zie je iemand slapen in de volle zon? Dan vraagt de organisatie om deze wakker te maken.

Aangepaste kledij

Nog een aandachtspunt is je kledij. Bij de organisatie raden ze je aan om sowieso al een hoedje of een pet te dragen. Daarnaast kan je ook de rest van je outfit iets meer hittebestendig maken. Kies voor dunne en losse stoffen die soepel vallen zoals bijvoorbeeld linnen. Een jeansshortje in combinatie met een topje is een festivalfavoriet, maar een iets minder goed idee bij zo’n warm weer. Zware stoffen zoals jeans voelen namelijk al snel een stuk warmer aan. Ook een topje plakt al snel aan je lijf waardoor je lichaam harder moet werken om koel te blijven. Wanneer je voor luchtigere stoffen kiest, kan je bovendien al sneller een lange broek of een iets met lange mouwen verdragen. Zo loop je minder risico om te verbranden en als een kreeftje naar huis te gaan.

Probeer om niet te zwaar te eten. Een vettige hap zoals een stevig pak friet met een goede klodder mayonaise op klinkt aanlokkelijk, maar is niet de beste keuze. Als je veel eet, krijg je het automatisch warmer. Daarnaast moet je lichaam harder werken om vet en eiwitten te verteren. Ga daarom voor een licht verteerbare en gezonde maaltijd. Op de festivalweide barst het van de eetkraampjes dus er is sowieso genoeg om uit te kiezen! Wist je trouwens dat pikant eten de  transpiratie stimuleert? Ga dus op zoek naar iets spicy!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.