Home Lifestyle AHA: met deze 7 tips stoom jij je helemaal klaar voor de...

AHA: met deze 7 tips stoom jij je helemaal klaar voor de finale van het WK vrouwenvoetbal

7. Scoor met je voetbalkennis punten bij je lief!

© Jeffrey F Lin via Unsplash

Leuk weetje: komende zondag wordt de finale van het WK vrouwenvoetbal gespeeld. De kans is groot dat jij zelfs niet wist dat de wedstrijd aan de gang is, want 1) je bent geen voetbalfan en 2) er wordt nauwelijks over het WK gesproken. Hoog tijd om die girlpower wat aan te sterken en – al dan niet met een grote zak chips – te supporteren voor jouw favoriete damesteam. Wij geven je enkele tips om het negentig minuten vol te houden.

Shame on you! Je was helemaal niet bereid om dat WK vrouwenvoetbal te volgen, maar gelukkig zijn wij er om je te helpen! Kijk komende zondag op z’n minst naar de finale om de schade van de afgelopen maand recht te zetten. Wij geven je enkele tips om je helemaal klaar te stomen.

1. Women’s cave

Haal die flessen rosé uit de kelder, voorzie genoeg zoute en zoete hapjes en maak er gewoon een date met je vriendinnen van! Je moet dan natuurlijk wel aan de verleiding van die toffe ‘Sex and the City’-aflevering kunnen weerstaan. Tip? Ga samen op zoek naar jullie ultieme girl crush en schuim tijdens de pauze Wikipedia af om er alles over te weten te komen. Zo heb je des te meer zin om aan de tweede helft te beginnen.

2. Maak er een spelletje van

Cliché, we know, maar er gaat echt niets boven een belachelijk drankspel. Speel het met je hubby of vriendinnen en zet enkele spelregels op papier. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken dat je drie shotjes moet drinken wanneer er gescoord wordt of dat je twintig keer moet pompen als de commentator ‘buiten’ roept.

3. Speel zelf commentator

Doe je research en ga zelf aan de slag als commentator. Zet de televisie op stil en probeer zo goed mogelijk uit te leggen wat er tijdens de match gebeurt. Wie weet ben jij wel een geboren Frank Raes!

4. Kleur jezelf in (en maak heel veel schaamteloze selfies)

Je hoeft echt geen fan te zijn van de finalisten om je in stijl voor de televisie te zetten. Kies er de kleurrijkste ploeg uit en laat je helemaal gaan met je make-up! Hoe harder je op het voetbaltruitje van de ploeg lijkt, hoe beter! En ja, ook die haarband en zweetbandjes kunnen extra punten opleveren.

5. Zing mee met het volkslied

Het WK is het ideale moment om die parate kennis nog eens van onder het stof te halen. Het is niet omdat het Belgische elftal niet naar het WK mocht dat jij je nationale trots niet kan tonen tijdens het WK. Brul gewoon lekker de Brabançonne terwijl de twee rivalen hun volkslied zingen, of ga nog een stapje verder en leer ook hun volkslied uit je hoofd.

6. Kies je eigen voetbaltermen

Begin je toch een beetje te vervelen? Verzin dan samen met je compagnons nieuwe voetbaltermen, die uiteraard binnen het thema van vrouwenvoetbal passen. Wat dacht je van ‘truttenaanval’ in plaats van ‘tackle’ of ‘vodden’ in plaats van ‘doelmannen’?

7. Scoor punten bij je lief

Natuurlijk is het de bedoeling dat je wel nog steeds volledig mee bent met het spel. Heb je de afgelopen maand echt alles gemist van het WK vrouwenvoetbal? Dan moet je deze lijst even overlopen zodat je als een pro achter je televisie kan zitten. PS je lief vindt het sowieso sexy als je uit het niets zelf eens een weetje over voetbal kan vertellen.

  • Het is de achtste editie van het WK vrouwenvoetbal en de wedstrijden gaan door in negen verschillende Franse steden, waaronder Lyon en Parijs.
  • Tijdens de finale zal het elftal van de Verenigde Staten het opnemen tegen Nederland.
  • De Red Flames konden geen tickets voor het WK bemachtigen.
  • Het prijzengeld van het WK vrouwenvoetbal werd dit jaar verdubbeld, maar het verschil met mannen is nog steeds belachelijk groot: 370 miljoen (!) euro.
  • De grootste favorieten aan het begin van het WK waren de Nederlandse en de Amerikaanse ploeg, en terecht, want ze staan tegenover elkaar in de finale.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.