Home Lifestyle Meer dan 60 acteurs steken theaters en publiek hart onder de riem...

Meer dan 60 acteurs steken theaters en publiek hart onder de riem met hoopgevend lied ‘Daar Ben Jij’

We zien onder anderen Koen Crucke, Ann Van den Broeck, Ivan Pecnik, Michiel De Meyer, Peter Thyssen en Bart Van Avermaet.

Daar Ben Jij
© YouTube Sam Verhoeven

Iedereen heeft het zwaar tijdens de coronacrisis, maar de cultuursector zit écht in de hoek waar de klappen vallen. Om de theaters en het publiek een hart onder de riem te steken, namen meer dan zestig acteurs het hoopgevend lied ‘Daar Ben Jij’ op. De opbrengst daarvan gaat naar een pensioenfonds voor acteurs.

We missen het allemaal om in een grote zaal te zitten omringd door andere theaterliefhebbers terwijl de talenten op het podium het beste van zichzelf geven om ons te ontroeren of te doen schaterlachen. Helaas is een toneelvoorstelling bijwonen te midden van deze coronacrisis niet mogelijk en moeten we nog even op onze tanden bijten om een beetje cultuur mee te pikken. Om het publiek en de theatergezelschappen een hart onder de riem te steken, namen meer dan zestig bekende acteurs en actrices het hoopgevend lied ‘Daar Ben Jij‘ op.

Bijhorende videoclip

Het is een positief lied: het gaat over hoop, warmte, liefde en licht. Allemaal zaken die we nu des te meer kunnen gebruiken. De winst van het nummer zal integraal geschonken worden aan het Fonds Norma Joossens/De Acteurspenning dat gepensioneerde acteurs en actrices helpt die over onvoldoende financiële middelen beschikken om in hun levensonderhoud te voorzien. Dit fonds ondersteunt nu ook artiesten die door corona geen werk meer hebben en daardoor de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen.

Allard Blom en Sam Verhoeven schreven het lied en in de bijhorende videoclip zie je onder anderen Koen Crucke, Wanne Synnave, Barbara Dex, An Vanderstighelen, Ann Van den Broeck, Ivan Pecnik, Kobe Van Herwegen, Michiel De Meyer, Peter Thyssen, Karin Tanghe, Koen Van Impe, Daisy Thys en Bart Van Avermaet voorbijkomen. De volledige lijst vind je op de website. Tijdens de opnames werden trouwens alle coronamaatregelen strikt nageleefd. Je kan ‘Daar Ben Jij’ beluisteren op alle grote streamingdiensten zoals Spotify en downloaden via iTunes om zo zelf je steentje bijdragen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: