Home Lifestyle STEM: dit zijn de 10 ideeën die dingen naar een finaleplaats in...

STEM: dit zijn de 10 ideeën die dingen naar een finaleplaats in de Flair Start-Up Contest 2017

Stem jouw favoriet nu naar de finale!

Flair Start-Up Contest
Flair

Onze jury stelde een top 10 van hun favoriete inzendingen samen. Deze ideeën zitten met andere woorden in de halve finale van onze Flair Start-Up Contest 2017. Wie de finalisten bepaalt? Jullie!

Te winnen: 5000 euro cash en een marketingcampagne in Flair

Tijdens de Flair Start-Up Contest 2017 helpen wij jonge ondernemers om van hun idee een start-up te maken. De twee finalisten krijgen professionele begeleiding van onze coaches, die hen bijstaan in het opstellen van hun business- en marketingplan. De winnaar gaat naar huis met 5000 euro én een marketingcampagne in Flair.

Onze deskundige jury bestaat uit:

  • Eline De Munck, oprichter van brillenlabel Odette Lunettes
  • Lien De Pau, auteur van het boek ‘Get Real’
  • Frederik De Swaef, onze hoofdredacteur
  • Nathalie de Taeye, experte bij ING

Onze jury stelde een top tien samen. Deze tien ideeën zitten nu in de halve finale van onze Flair Start-Up Contest 2017 en jij kan ervoor zorgen dat jouw favoriet het schopt tot finalist. Uit deze top 10 zijn er slechts twee ideeën die de finale halen en professionele coaching krijgen. Stemmen maar!

Maak kennis met de top 10 van de Flair Start-Up Contest 2017:

Mentale en fysieke make-over voor kwetsbare vrouwen

Bouchra Al Mehraj heeft het idee om een start-up op te richten die vrouwen na een moeilijke periode mentaal en fysiek weer klaarstoomt voor een nieuw begin. Ze zouden aan betaalbare prijzen zichzelf innerlijk én uiterlijk kunnen laten stylen. Bouchra wil zich vooral richten op vrouwen uit kwetsbare doelgroepen.

App voor contact tussen rusthuisbewoners en familie

Met zijn idee wil Rik Vanderperren de band tussen familieleden en rusthuisbewoners verbeteren en zo de strijd met sociale isolatie aangaan. Aan de hand van een slimme applicatie tussen de rusthuisbewoner en de familieleden, kan dagelijks de gezondheidstoestand geraadpleegd worden op een smartphone of tablet. Ook de sociale- en nevenactiviteiten van de rusthuisbewoner worden geregistreerd. Er kunnen verder ook sociale berichten zoals foto’s en filmpjes gepost worden door de familieleden. Zo blijft iedereen, ondanks zijn drukke werkschema, op de hoogte.

The Blue Box, een DIY box om zelf je huwelijk te plannen

Femke De Swaef en Nele D’hoe willen met hun bedrijfje Pop The Question een DIY wedding planning box samenstellen. Om hun huwelijk écht goed te organiseren grijpen heel wat koppels naar een wedding planner, maar dat is vaak een dure grap. Daarenboven gaan koppels ook graag zelf creatief aan de slag. De box voorziet de koppels van een overzicht en leidraad bij het plannen van hun droomhuwelijk met de nodige professionele hulp.

Botanical water met bloemenaroma

Roxanne Naessens wil natuurlijk mineraalwater op de markt brengen, laag in suikers én laag in kilocalorieën, maar vol van smaak. Die smaak is afkomstig van het natuurlijke aroma van bloemen. Verder worden er ook natuurlijke mineralen toegevoegd, afkomstig van de Ierse kust. Dit omdat veel ziektes komen door een tekort aan mineralen.

Outfits voor tennisclubs

Zowel in sportwinkels als online is het moeilijk om voor tennisclubs een leuke, gevarieerde tennisoutfit te vinden met dezelfde toets die aantoont dat je een team vormt. Ook de bijhorende accessoires blijven vaak achterwege. Charlotte Schellekens en haar zus willen met hun start-up tennisoutfits voor tennisclubs laten ontwerpen.

Secret Supper, dineren op een geheime unieke locatie

Bij Secret Supper wil Sofie Sergooris jullie laten genieten van een heerlijk diner op een unieke locatie. Met z’n allen klinken onder de ranken van een wijnkasteel, gezamenlijk eitjes pocheren op de boerderij met gekakel om je heen. Stukken van dit prachtige decor worden op je bord getoverd door een topchef, die zoveel mogelijk op open vuur kookt, met de producten die voorhanden zijn. Om de verrassing compleet te maken, weet je pas twee dagen op voorhand waar het gastronomische spektakel zal plaatsvinden. Secret Supper biedt de mensen aan kennis te maken met het basisproduct.

Bikinilijn voor kleine vrouwen met grote borsten

Grote borsten vragen voor ondersteuning. Een bikini met beugels is daarom een must. Maar de bikini’s die te vinden zijn mét beugels in grote ketens, die zijn volgens Lotte Goossens saai of lelijk of hebben een bommadesign. Lotte wil een lijn ontwerpen voor grote maten met bedekkende, stevige bikini’s die goed zitten én mooi zijn.

Fri@SKo, online je eigen frisco samenstellen en bestellen

Bij Fri@SKo wil Ellen Bats jou online je eigen frisco laten samenstellen en bestellen via een website. Mokka, vanille, framboos, aardbei, chocolade, Snickers-ijs, M&M’s-ijs, hazelnoot… Hierna kan je een chocoladesoort kiezen: witte, melkchocolade, pure chocolade… Je kan verder ook toppings kiezen. Er kan ook een naam op geschreven worden, zodat de frisco’s op een babyborrel of verjaardagsfeest als leuke attentie gegeven kunnen worden.

Themabakken voor kleuterleidsters verhuren

Kleuterleidsters hebben meer en meer administratief werk, naast het uitwerken van thema’s voor hun kapoenen, het bedenken van activiteiten voor het streven naar de ontwikkelingsdoelen en daarbij niet steeds in de clichés of herhaling proberen te vallen. Nathalie Richez is zelf kleuterjuf en wil themabakken uitwerken die te huur zijn voor kleuterleidsters of -scholen met differentiatie per leeftijd. Nathalies idee zou kleuterleidsters een hele hoop tijd en geld besparen!

Tinder voor asieldieren

Asieldieren vinden vaak (onterecht) geen thuis waardoor de dieren ofwel aftakelen in het asiel of geëuthanaseerd worden. Jammer genoeg zijn er heel wat mensen die niet weten hoe ze het best een asiel bereiken. Gezien het grote succes van Tinder wil Lauren Kayaerts een app à la Tinder voor asieldieren maken. Alle asielen in België werken samen om hun dieren op een platform te plaatsen, zoals ze vaak al doen op individuele sites. De klant kan zich aanmelden en selecteren wat voor huisdier hij/zij zoekt en krijgt dan een hele selectie aangeboden. Wanneer men het dier liket, kan men via het platform contact opnemen en meer informatie krijgen.

Stemmen geblazen!

Stemmen kan tot zondagavond 24 september 23u59!

Benieuwd naar wat de winnaar te wachten staat? Maak hier kennis met onze winnares van vorig jaar.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.