Home Lifestyle BEWEZEN: in deze 20 steden voelt generatie Z zich het meest thuis

BEWEZEN: in deze 20 steden voelt generatie Z zich het meest thuis

En geloof het of niet, maar ook België staat in de lijst!

Steden Generatie Z
© Getty

Niet New York of Parijs, maar wel Londen zou de beste woonplaats voor Generatie Z zijn. Op basis van verschillende criteria die de generatie aanbelangt, ging de Duitse website Nestpick op zoek naar steden waar jongeren van over de hele wereld die geboren zijn tussen 1995 en 2010 zich het meest thuis voelen.

Op welke criteria de website zich zoal baseerde? Werkgelegenheid, kostprijs, mobiliteit, nachtleven, gezondheidsvoorzieningen, internet en – niet onbelangrijk – tolerantie van holebi’s. Hoewel Londen een hippe en jonge stad is, vonden de onderzoekers het toch frappant dat de stad op nummer 1 in de lijst staat te pronken.

Londen

De huurprijzen zijn er belachelijk hoog zijn en de toekomst van de stad ziet er vandaag niet al te rooskleurig uit. Toch is het voor Generatie Z de beste stad om in te vertoeven. Ze steken er met hun digitalisering, rechtssysteem, entertainment en bedrijfsleven met kop en schouders bovenuit en het is net dat wat de stad voor de jonge generatie zo aantrekkelijk maakt.

In de lijst staan in totaal twintig steden, waaronder ook Brussel. We staan met onze hoofdstad op de 19de plaats, terwijl onze noorderburen met Amsterdam exact tien plaatsen hoger in de lijst staan. Opvallend: New York staat pas op de vijfde plaats, terwijl Stockholm met de zilveren en Los Angeles met de bronzen medaille gaan lopen.

De volledige lijst

 1. Londen
 2. Stockholm
 3. Los Angeles
 4. Toronto
 5. New York
 6. Berlijn
 7. München
 8. San Francisco
 9. Amsterdam
 10. Vancouver
 11. Parijs
 12. Manchester
 13. Kopenhagen
 14. Helsinki
 15. Montreal
 16. Gothenburg
 17. Frankfurt
 18. Malmo
 19. Brussel
 20. Seattle

Lees ook: