Home Lifestyle STRAF: 25 % van de millennials heeft geen enkele vriend(in)

STRAF: 25 % van de millennials heeft geen enkele vriend(in)

We zouden de eenzaamste generatie aller tijden zijn. Voel jij je ook soms eenzaam? Laat het ons weten!

© Getty

Hoewel millennials anno 2019 altijd en overal bereikbaar zijn, hebben we steeds minder vrienden. Meer zelfs, we zouden de eenzaamste generatie ooit zijn. Dat blijkt uit een studie van YouGov. Zijn we onszelf dan echt zo hard aan het isoleren?

Als we het onderzoek van YouGov mogen geloven zijn we de eenzaamste generatie ooit. Voor de studie ondervroegen ze 1.800 millennials (geboren tussen 1980 en 2000). Uit hun antwoorden bleek dat maar liefst 30 % zich vaak eenzaam voelt en nood heeft aan een gesprekspartner. Bij onze grootouders is dat 15 % en bij generatie X is dat 20 %. Gek genoeg hebben onze ouders dus een beter sociaal leven dan wij.

Beste vrienden

En het gaat nóg een stapje verder want maar liefst 25 % van de millennials gaf toe geen enkele vriend meer te hebben. 30 % gaf aan dat ze wel vrienden hebben, maar geen beste vrienden. Hoe het komt dat we het zo moeilijk krijgen om vrienden te maken? De voornaamste redenen: we hebben geen hobby’s meer en tonen geen enkele interesse in het leven van anderen. Ook sociale media liggen aan de basis van het probleem, want die zouden onze sociale vaardigheden aantasten.

Waar de millennials dan wel weer goed in zijn, is een goede vriendschap onderhouden. 60 % van de ondervraagden heeft nog steeds contact met minstens één middelbare schoolvriend en 34 procent is bevriend met mensen die ze op de universiteit of hoge school leerden kennen.

En jij? Voel jij je soms eenzaam? Laat het ons anoniem weten!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: