Home Lifestyle ZIEN: makers van ‘The 100’ geven eerste sneak peek van de prequel...

ZIEN: makers van ‘The 100’ geven eerste sneak peek van de prequel vrij

De pilootaflevering wordt geïntroduceerd in de komende aflevering van de populaire serie.

the 100
© The CW

Het zevende en laatste seizoen van ‘The 100’ loopt op z’n einde, maar voor wie nog niet klaar is om afscheid te nemen van de serie hebben we goed nieuws. De langverwachte prequel wordt namelijk geïntroduceerd in de komende aflevering van de reeks.

Week na week verschijnt er een nieuwe aflevering van ‘The 100’ op Netflix. In de episode die de titel ‘Anaconda’ kreeg, krijgen we alvast een glimp van de langverwachte prequel. Verder staat er op het YouTube-kanaal van The CW ook al een korte promo die toont hoe de wereld al die jaren geleden aan z’n einde kwam. Zo is te zien hoe Clarke Griffin de confrontatie aangaat met Bill Cadogan. Hij wist op de een of andere manier om de kernramp te overleven. Daarnaast vond hij zijn weg naar de planeet Bardo. Zowel Clarke als fans van de serie zijn dan ook op zoek naar een mogelijke verklaring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verder krijgen we in de teaser nog te zien hoe Bill samen met zijn volgers onderdak zocht om de ramp te vermijden en hoe ze nadien probeerden om het menselijke ras weer op te bouwen. Iedereen die op het moment van de explosie niet was ondergedoken, kon het einde van de wereld helaas vanop de eerste rij meemaken. De bunker die we te zien krijgen zou bovendien dezelfde zijn als die die we in seizoen vier van ‘The 100’ zagen. ‘Voor mij was het belangrijk om dit seizoen komaf te maken met een aantal vraagtekens van de kijkers. We wilden heel wat vragen beantwoorden waaronder waarom de bunker leeg was toen ze hem openden in het vierde seizoen’, aldus showrunner Jason Rothenberg.

Second Dawn

In de sneak peek komen we ook te weten hoe de groep kon overleven, wat er precies gebeurd is en hoe hun daden verantwoordelijk waren voor de wereld waarin de personages van ‘The 100’ zijn in terechtgekomen. Na vele jaren en zeven seizoenen krijgen kijkers dus eindelijk een antwoord op heel wat vragen. De aflevering zelf wordt door sommigen alvast omschreven als de beste episode van de serie tot nu toe. Al moet de ontknoping wel nog komen natuurlijk…

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Of de prequel van ‘The 100’ effectief opgepikt zal worden door The CW is voorlopig nog niet bekend. Veel hangt af van de reacties op de aflevering ‘Anaconda’, maar Rothenberg zelf is alvast voorzichtig optimistisch. ‘Ik ben zo trots op de cast en op de aflevering zelf. Ik zou het fantastisch vinden om dit project verder te ontwikkelen. Het zou jammer zijn als onze reis hier zou eindigen, maar je weet het nooit’. Op Twitter wordt er momenteel alvast veel kabaal gemaakt over de serie. De kans dat de reeks opgepikt zal worden door het netwerk is dus niet onwaarschijnlijk. De prequel zelf kreeg bovendien nog geen naam, maar de titel die momenteel de rond doet is ‘The 100: Second Dawn’. To be continued!

Lees ook: