Home Lifestyle Single? Deze 11 eenzame gedachten gaan ongetwijfeld door je hoofd op valentijn

Single? Deze 11 eenzame gedachten gaan ongetwijfeld door je hoofd op valentijn

Deze dingen zal je als single sowieso herkennen.

Valentijn koppel

Valentijn is leuk als je een relatie hebt. Het is de dag bij uitstek om je lief te tonen wat hij voor je betekent en hem eens extra in de bloemetjes te zetten of zelf in de bloemetjes gezet te worden (hallo boeket mooie rozen!). Maar als je geen vriendje hebt, en je de hele dag omringd wordt door alles wat met liefde te maken heeft, dan zal je deze 11 dingen gegarandeerd herkennen.

1. Het is een dag als een ander

Als je opstaat op 14 februari is dat ongetwijfeld je eerste gedachte. Je doet alsof het hele valentijns-gebeuren je niet raakt en neemt je voor je leven zoals elke dag te leiden en geen aandacht te schenken aan de rode hartjes en roze slingers die overal verschijnen.

2. Stiekem hoop ik dat toch nog iemand mijn valentijn wil zijn

Je checkt snel de inbox van je mail, controleert of je een sms’je hebt van je crush en dubbelcheckt of je geheime aanbidder je gebeld heeft. Als dat het geval niet blijkt te zijn leg je teleurgesteld je telefoon terug weg en zeg je tegen jezelf dat valentijn helemaal niet zo belangrijk is.

3. Ik blijf voor altijd alleen

Maar wanneer je ook nog maar 1 voet buiten de deur zet kan je er niet meer omheen. Alle etalages hangen vol hartjes, koppeltjes lopen hand in hand en iedereen ziet er verliefder uit dan gewoonlijk. Op dat moment ben je er zeker van: “ik blijf voor altijd alleen.”

4. Valentijn is toch enkel maar commercieel

Omdat je je depressieve gedachtes aan de kant wil schuiven, bedenk je dat valentijn niet eens een échte feestdag is maar enkel en alleen maar gevierd wordt omdat dat het ideale excuus is je vol te proppen met (veel te dure) chocolade.

5. Gelukkig hoef ik nu geen cadeautje te kopen

Om je zelf dan nog wat meer op te beuren denk je aan de voordelen dat single zijn op Valentijnsdag met zich mee brengt. Eerst en vooral: je hoeft geen cadeautje te bedenken voor je partner. Zo spaar je er nog geld mee uit ook.

6. Ik kan geen pralines meer zien

Natuurlijk beur je jezelf een beetje op door met het uitgespaarde geld tóch een doos pralines te kopen en er daarna veel te veel van te eten. Gevolg? Buikpijn, een klein schuldgevoel en een (tijdelijke) afkeer voor pralines.

7. het is de uitgelezen dag om mezelf te verwennen

Nadat je aan jezelf hebt toegegeven dat je het jammer vindt om alleen te zijn op valentijn, bedenk je dat dit de uitgelezen dag is om wat tijd in jezelf te steken. Een lang, warm bad, een glaasje rode wijn en de overschot pralines er bij, en je bent klaar voor je avond.

8. Misschien moet ik daar een glas wijn bij drinken

Bij een verwendagje hoort uiteraard ook een glaasje wijn. Of twee. En omdat je toch alleen bent, en het zonde is een restje in de koelkast te laten staan, drink je beter gewoon de hele fles leeg. Om je gevoelens te verdrinken.

9. Ugh, niet nóg een romantische film

Eenmaal je gezellig in je zetel geïnstalleerd bent (mét glaasje wijn en pralines) en je probeert te bedenken naar wat je wilt kijken, besef je (na lang zoeken) dat je echt geen zin hebt in een of andere cliché romantische komedie.  Een actiefilm met een knappe hoofdrolspeler? Yes, please!

10.  Stiekem wil ik toch wel een vriendje

Elk jaar is 14 februari de enige dag waarop  je eigenlijk wel een vriendje zou willen, ook al ben je de rest van het jaar wel perfect gelukkig als single.  De liefde hangt nu eenmaal in de lucht en dat wil je met iemand delen.

11.  Ik heb niemand nodig om gelukkig te zijn

En dan besef je eigenlijk dat je echt niemand nodig hebt om gelukkig te zijn. Want je kan doen en laten wat je wilt en staat volledig op je eigen benen. En valentijn is heel snel terug voorbij.

Lees ook: