Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© unsplash

'Je wil niet langer iemand anders zijn, omdat je beseft hebt dat jij al iemand bent: jezelf. En daar kan je eindelijk tevreden mee zijn.'

SELF-LOVE LETTERS: Marthe (19): ‘Je bent goed zoals je bent’

De redactie


De helft van ons wil een ander gewicht en amper tien procent is elke dag trots op zichzelf, zo blijkt uit onze self-love-enquête. Jezelf graag zien is niet altijd makkelijk, maar zo mooi als het wel lukt! Daarom brengt Flair self-love letters: liefdesbrieven van lezeressen aan zichzelf. Marthe (19) bijt de spits af.



Wat vind je leuk aan jezelf? Een paar jaar geleden kon je die vraag niet beantwoorden. Je bovenbenen waren te dik, je kuiten waren te breed, je ogen stonden scheef en je neus was een patat. Het waren niet eens je eigen woorden, wel die van gemene kleine kinderen. Maar je geloofde ze. Dat maakte je onzeker en klein, terwijl je gewoon graag gezien wilde worden door anderen. Ondertussen ben je ouder geworden. En wijzer. Je wil niet langer iemand anders zijn, omdat je beseft hebt dat jij al iemand bent: jezelf. En daar kan je eindelijk tevreden mee zijn. Toch zie ik je nog vaak worstelen. Dan ben je plots weer dat kleine meisje dat zichzelf stom vindt. Die puber die worstelt met het leven en zichzelf. Op die momenten merk ik dat je soms toch nog op zoek bent naar bevestiging, naar iemand die zegt dat je oké bent. Die bevestiging geef ik je graag, ook al neem je die niet altijd van me aan. Daarom zeg ik het nog eens: je bent oké. Meer dan oké, zelfs. Je bent goed zoals je bent.

 Ik ben trots op je, en daar hoef je niet eens iets speciaals voor te doen.


Ik voel dat je graag jezelf wil zijn, bij iedereen en altijd en overal. Maar ik voel ook dat je niet altijd goed weet hoe dat moet. Er is die energie, dat deel van jou dat graag springt en gehoord wil worden. En daarnaast is er die rustige kant, je eigen gezelschap dat vaak genoeg is. Je vindt het moeilijk om die twee samen te zien, alsof zulke uitersten niet naast elkaar kunnen bestaan in één persoon. Daarom ga je soms kiezen en maar een stukje van jezelf tonen aan anderen. Je doet dat vooral opdat anderen je makkelijker zouden accepteren en niet vreemd zouden vinden. Telkens wanneer dat gebeurt, mis ik een stukje van jou. Daarom moet ik je deze vraag stellen. Wie legt jou die beperking op: jij of anderen? Ik weet dat je soms hard moet werken om je gelukkig te voelen, maar dat hoeft niet slecht te zijn. Het betekent dat je bewust in het leven staat, met beide benen op de grond. Ik ben trots op je, en daar hoef je niet eens iets speciaals voor te doen. Je kan geluk vinden in kleine dingen. En op goede dagen weet ik dat je geluk kan vinden in jezelf. Daarmee slaag je alvast in de moeilijkste zoektocht die er is.

PS je wilde graag gezien worden door anderen. Waarom doe je dat dan zelf niet wat vaker? Je hebt er alle reden toe.

Liefs,
Marthe

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '