Home Lifestyle Food SANTÉ: doe mee aan het wereldkampioenschap bierpong

SANTÉ: doe mee aan het wereldkampioenschap bierpong

Wie wint dit met de vingers in de neus?

Shutterstock

Feit: het drankspelletje bij uitstek is bierpong. Als je het met vrienden speelt, hou je er gegarandeerd een plezante avond (en misschien een kater) aan over. Maar in Las Vegas kan je er deze zomer zelfs meer dan 50.000 euro mee verdienen op het wereldkampioenschap Beer Pong.

Waar beter dan Las Vegas om een wereldtoernooi van het bekendste drankspelletje ooit te organiseren? Van 6 tot en met 8 juli kan je in de Amerikaanse gokstad terecht voor de World Series of Beer Pong. Het is al de dertiende editie en je kan opnieuw een serieuze smak geld winnen. De winnaar gaat namelijk naar huis met een bierbuik – letterlijk – én met zo’n 50.000 euro.

Spelregels

Voor wie liever Monopoly speelt en eigenlijk geen idee heeft wat bierpong is: dit zijn de spelregels. Je speelt in twee teams, die elk aan een uiteinde van de tafel staan. Aan elke zijde staan tien bekertjes in piramidevorm opgesteld, met de punt naar de tegenstanders. Die zijn gevuld met bier of een ander drankje naar keuze. Tip uit ervaring: meng nooit verschillende soorten alcohol (lees: rum, sangria en Leffe), want dat loopt niet zo goed af.

Mikken

De bedoeling is dat je om beurten zo veel mogelijk pingpongballetjes in de bekertjes van het andere team gooit. Gooi je raak, dan moet het andere team die drankbeker leegdrinken. Het team dat als eerste alle bekers van de tegenstander wegspeelt, wint. Een makkie? We kunnen jullie verzekeren dat je na het achteroverslaan van een paar bekers niet meer zo goed kan mikken.

Gek

Wie de uitdaging wil aangaan, moet naast een vliegtuigticket naar Las Vegas boeken ook nog eens 215 euro inschrijvingsgeld betalen. Een peulenschil in vergelijking met wat je er kan verdienen, maar je zal natuurlijk niet de enige zijn die én goed kan drinken én raak kan gooien. Elk jaar doen er immers honderden teams mee aan de gekke wedstrijd. Inschrijven kan hier. Benieuwd wat je kan verwachten? Zo ging het er vorig jaar aan toe:

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.