Home Lifestyle Food YUM: dit zijn Sandra Bekkari’s 5 favoriete recepten uit haar nieuwe boek...

YUM: dit zijn Sandra Bekkari’s 5 favoriete recepten uit haar nieuwe boek ‘Fast Food’

Haar bosvruchtenmousse met avocado staat in amper 10 minuten op tafel!

sandra bekkari
© Wout Hendrickx / Karl Bruninx

Heb jij het ook altijd zo druk-druk-druk? Wel, na tien boeken heeft Sandra Bekkari al onze excuses en smoesjes om niet (gezond) te hoeven koken wel gehoord. Met haar nieuwe boek ‘Fast Food’ motiveert ze je om in maximaal 30 minuten toch een lekkere én gezonde maaltijd op tafel te toveren. Haar 5 favoriete recepten helpen je alvast op weg.

1 / 5
Powergranola met gepofte spelt, gember en vanille (20 min.)
Groene minestrone met feta (20 min.)
Zalmburger met guacamole (25 min.)
Bosvruchtenmousse met avocado (10 min.)
Tom kha kai (25 min.)
Powergranola met gepofte spelt, gember en vanille (20 min.)
Powergranola met gepofte spelt, gember en vanille (20 min.)

Wat heb je nodig?

– 1 eiwit

– 2 el ahornsiroop

– 2 tl gemberpoeder

– 2 tl vanille-extract

– 100 g gepofte spelt (in de grotere supermarkt)

– 50 g havervlokken

– 3 handvol cashewnoten, grofgehakt

– 3 el sesamzaadjes

– 2 el chiazaadjes

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Meng het eiwit met de ahornsiroop, 1 el olijfolie, gember, vanille en een snufje zout.

3. Doe de gepofte spelt, havervlokken, cashewnoten, sesam- en chiazaadjes op een bakplaat en meng met het eiwitmengsel.

4. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Roer een paar keer om.

Groene minestrone met feta (20 min.)
Groene minestrone met feta (20 min.)

Wat heb je nodig?

– 2 sjalotjes, fijngehakt

– 1 teentje knoflook, geperst

– 2,5 l groentebouillon

– 500 g prinsessenboontjes (vers of diepvries), steeltjes verwijderd en in stukken

– 1 courgette, in stukken

– 250 g erwtjes (diepvries)

– 1 bussel kervel, fijngehakt

– 30 g feta per portie

– 1 lente-ui, in fijne ringen

Hoe maak je het?

1. Stoof de sjalotjes en knoflook aan in olijfolie. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de prinsessenboontjes toe, kruid met zwarte peper en een snufje zout.

2. Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.

3. Voeg de courgette en de erwten toe en laat nog een 3-tal minuten pruttelen. Voeg pas op het einde de kervel toe.

4. Werk de soep à la minute af met feta en lente-ui.

Zalmburger met guacamole (25 min.)
Zalmburger met guacamole (25 min.)

Wat heb je nodig?

– 2 volkoren roggecrackers

– 250 g (bio)zalmfilet, in stukken

– 1⁄2 handvol dille

– 1⁄2 handvol bladpeterselie, fijngehakt

– sap van 1 limoen

– mespuntje cayennepeper

– 1 avocado

– 1⁄2 rode ui, fijngehakt

– 1⁄2 handvol koriander (optioneel)

– 2 sneden volkoren speltbrood, getoast

– 10 kerstomaatjes

– 2 handvol waterkers (of tuinkers, tuinkruiden…)

Hoe maak je het?

1. Mix de roggecrackers in de cutter tot paneermeel, haal uit de cutter en doe in een mengkom.

2. Mix de zalm ook in de cutter.

3. Meng de zalm met het paneermeel, voeg de dille, peterselie en een scheutje limoensap toe en kruid met cayennepeper en zout. Rol er twee ballen van en duw plat tot burgers.

4. Plet de avocado en meng met de rode ui, een scheutje limoensap, peper en zout. Voeg eventueel wat verse koriander toe.

5. Bak de zalmburgers in olijfolie.

6. Besmeer de toasts met guacamole, leg de burger erboven op. Voeg nog een scheutje limoensap toe. Werk af met tomaatjes en waterkers. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.

Bosvruchtenmousse met avocado (10 min.)
Bosvruchtenmousse met avocado (10 min.)

Wat heb je nodig?

– 1 eiwit

– 125 g bosvruchten (diepvries)

– 1 rijpe banaan

– 1 avocado

– sap van 1 limoen

– vers seizoensfruit, verse munt, noten, zaden, kokosrasp…

– scheutje acaciahoning of ahornsiroop (optioneel)

Hoe maak je het?

1. Klop het eiwit op.

2. Mix de bosvruchten, banaan, avocado en het limoensap in de blender. Spatel het eiwit eronder.

3.  Doe in een kommetje en werk af met vers fruit, noten, zaden, munt… en eventueel een scheutje honing of ahornsiroop.

Tom kha kai (25 min.)
Tom kha kai (25 min.)

Wat heb je nodig?

– 600 ml kippenbouillon

– 400 ml kokosmelk

– 4 cm verse gember, geraspt

– 2 stengels citroengras, in twee gebroken

– 1 chilipeper, pitjes verwijderd en in stukjes

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 1 zoete puntpaprika, in reepjes

– 200 g champignonmix, in stukjes

– 3 lente-uien, fijngesneden

– 3 el vissaus

– 300 g kipfilet, in reepjes

– 1⁄4 Chinese kool, in reepjes

– sap van 1⁄2 limoen

– enkele blaadjes koriander

Hoe maak je het?

1. Breng de kippenbouillon aan de kook samen met de kokosmelk.

2. Voeg de gember, het citroengras, de chilipeper, knoflook, paprika, champignons en lente-ui toe.

3. Voeg de vissaus en de kip toe en laat 10 minuten sudderen. Voeg na 5 minuten de Chinese kool toe.

4. Verwijder het citroengras.

5. Werk af met een scheutje limoensap en verse koriander.

© Wout Hendrickx / Karl Bruninx

Sandra Bekkari, Fast Food – 80 snelle recepten – € 24,99 – Borgerhoff & Lamberigts.

Nog meer lekkers om uit te proberen: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.