Home Lifestyle Sandie: ‘Hoe mensen het over hun hart krijgen om hun huisdier achter...

Sandie: ‘Hoe mensen het over hun hart krijgen om hun huisdier achter te laten, zal ik nooit begrijpen’

Elke dag van de Warmste Week vertelt een redactrice welk goed doel zij zal steunen. Sandie (27) kiest voor Dierenbescherming Mechelen.

kat
Unsplash

Voor de dertiende keer op rij zamelt Studio Brussel met Music for Life geld in voor het goede doel. Tijdens de Warmste Week zetten onze redactrices elke dag een goed doel in de spotlights dat hen nauw aan het hart ligt. Redactrice Sandie (27) koos voor Dierenbescherming Mechelen. Ze legt uit waarom.

Dierenbescherming Mechelen staat in voor het opvangen en plaatsen van gevonden, afgestane en in beslag genomen dieren uit de regio Mechelen en omstreken. Daarnaast gaan ze in bepaalde regio’s zwerfkatten vangen, neutraliseren en weer uitzetten. Verder zetten ze zich ook nog in voor de strijd tegen dierenmishandeling en verwaarlozing. Er zijn natuurlijk grotere en bekendere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van dieren, maar tijdens de Warmste Week verdienen ook kleine(re) stemmen het om gehoord te worden. Het is daarom en omdat ik zelf een Mechelaar ben dat ik de dierenbescherming van Mechelen in de kijker zet.

Ik heb altijd al een hart voor dieren gehad en dat is nu nog altijd zo. Toen ik nog studeerde ging ik naar aanleiding voor artikel rond Werelddierendag langs bij de dierenbescherming van Mechelen. Een bezoek dat ik tot op vandaag nog niet vergeten ben. Ik werd met veel gastvrijheid ontvangen door een van de medewerkers en kreeg een rondleiding over het domein. Eerst gingen we een kijkje nemen bij de honden die vol enthousiasme begonnen te springen in hun verblijf toen ze mensen op zich zagen afkomen. Een dier kan natuurlijk verloren lopen, maar hoe mensen het over hun hart krijgen om hun huisdier achter te laten, zal ik nooit begrijpen.

Nadien gingen we nog samen langs de katten. In een van de verblijven zat er een kat met haar kleintjes. Iemand had ze ergens gevonden in een kartonnen doos langs de weg en vervolgens naar de dierenbescherming gebracht. Als je een kat in huis neemt, is het aan jou om voor het dier te zorgen. Als baasje moet je de verantwoordelijkheid nemen om je huisdier te laten steriliseren of om mee voor de kittens te zorgen als je er graag wil. Je laat ze niet achter aan de kant van de weg wanneer het meer werk blijkt te zijn dan gedacht of omdat het je niet goed uitkomt.

Momenteel woon ik in een appartement met mijn kat Ellie dus voor een ander dier is er helaas geen plaats. Toch weet ik nu al dat ik ooit graag een katje zou adopteren om het zo weer een warme thuis te geven.

Natuurlijk is het niet de bedoeling om te prediken of met de vinger te gaan wijzen, maar om juist het goede naar boven te halen en organisaties zoals deze een hart onder de riem te steken. Op het einde van mijn bezoek kwam er toevallig een vrouw langs die er een tijdje geleden een hond geadopteerd had. Het bleek niet de makkelijkste hond te zijn, maar ze waren vastbesloten om het dier een tweede kans te geven. Iets waar ik zelf ook van droom. Momenteel woon ik in een appartement met mijn kat Ellie dus voor een ander dier is er helaas geen plaats. Toch weet ik nu al dat ik ooit graag een katje zou adopteren om het zo weer een warme thuis te geven.

Je krijgt ontzettend veel liefde van een dier en zij verdienen ook hetzelfde van ons. Wanneer ik ’s avonds in de zetel zit, kruipt ze regelmatig bij mij op schoot en begint ze te spinnen. Een moment waar zowel zij als ik van geniet. Natuurlijk maakt ze me ook soms gek wanneer ze in het midden van de nacht als een gek begint te krabben aan de kast waar haar snoepjes liggen, maar die momenten moet je erbij nemen. Ik hoop dan ook dat meer mensen de band met hun huisdier koesteren of als ze er de middelen voor hebben er eentje in huis halen.

Storten voor de Dierenbescherming Mechelen (en een plaat aanvragen) doe je hier. Daarnaast zijn er nog tot maandag 24 december verschillende acties. Zo kan je bijvoorbeeld in de ontbijtbar Foom een cattuccino bestellen. Per verkochte cappuccino gaat er dan een euro naar de dierenbescherming van Mechelen.

Ontdek hier de goede doelen van onze andere redactrices:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.