Home Lifestyle Eva: ‘Ook zieke kindjes kunnen een leuk leven hebben. Dankzij hun fantastische...

Eva: ‘Ook zieke kindjes kunnen een leuk leven hebben. Dankzij hun fantastische ouders en vzw’s die helpen’

Elke dag van de Warmste Week vertelt een redactrice welk goed doel zij zal steunen. Eva kiest voor de actie Aster en Ramses for life van Mélanie Goethals.

© Frankie and Fish
Voor de dertiende keer op rij zamelt Studio Brussel met Music for Life geld in voor het goede doel. Tijdens de Warmste Week zetten onze redactrices elke dag een goed doel in de spotlights dat hen nauw aan het hart ligt. Hoofdredactrice Eva steunt dit jaar de actie Aster en Ramses for life van Mélanie Goethals. Ze legt uit waarom.

Ik kies voor het goede doel van kleine Ramses en Aster (2) en mijn lieve ex-collega Mélanie Goethals, de warme actie van Studio Paus.

Mélanie en ik waren samen zwanger, ik kreeg er ééntje, zij twee. Onze kinderen schelen maar een paar weken dus we deelden vaak op belachelijke nachtelijke tijdstippen tips met elkaar via Instagram. ‘Slapen ze bij jou al door?’, ‘Hingen de eerste groentjes bij jullie ook aan de muur?’.

‘In tegenstelling tot onze dochter kon Mélanies tweeling niet vlotjes naar de opvang, omdat ze zo vaak ziek waren’

Mélanie had zoveel vaker dan wij te maken met snotneuzen, kwam veel meer in het ziekenhuis met de kleintjes dan haar lief was en in tegenstelling tot onze dochter kon haar tweeling niet vlotjes naar de opvang, omdat de jongens zo vaak ziek waren.

Hartverscheurend vond ik het. Omdat het zo dichtbij voelt.

Toen kwam aan het licht dat haar Aster en Ramses een extra uitdaging in het leven hadden gekregen. Een immuunstoornis. Hartverscheurend vond ik het. Omdat het zo dichtbij voelt, omdat het ons doet beseffen hoeveel geluk je hebt als je kind gewoon gezond is.

‘Aster en Ramses volgen op sociale media doet pijn, maar het is tegelijk ook mooi’

Mélanie schrijft er prachtig en open over op haar blog Studio Paus en op Instagram. Het doet pijn om het te volgen, maar het is tegelijk ook mooi.

Want ook zieke kindjes kunnen een heel leuk leven hebben. Dankzij hun fantastische ouders, dankzij vzw’s die helpen en dankzij organisaties die de strijd van zieke kinderen verzachten.

Ook zieke kindjes kunnen een heel leuk leven hebben. Dankzij hun fantastische ouders en vzw’s die helpen.

Ramses en Aster hebben geluk. Hun alerte kinderarts heeft ervoor gezorgd dat zij wél buiten kunnen spelen. Hoe sneller een immuundeficiëntie ontdekt wordt, hoe beter. Dus zamelen ze nu geld in voor een bewustmakingscampagne.

View this post on Instagram

* baxterbrunch * Merci voor al jullie warme woorden, de brownies op de stoep en de privéberichten in mijn inbox. Ze bewijzen dat de wereld een hartverwarmende plek kan zijn. Zelfs en zeker het digitale universum dat soms als kil en oppervlakkig wordt afgedaan. Ik post zulke persoonlijke berichten altijd met een heel klein hartje. Maar ik wil ook gewoon mijn kwetsbare zelf kunnen blijven. Daarin schuilt voor mij veel kracht. Onze baxterbrunches gaan in essentie over dezelfde dingen. Over het beste maken van lelijke momenten. Maar ook over hulp durven vragen. We stelden een Doodle op en stuurden die naar vrienden en familie. Sommigen stelden zich zelfs spontaan kandidaat. Ondertussen is onze agenda voor 2018 gevuld. Vol met zondagen, vol met gezellige momenten met het gezin. Een gezin dat gedragen wordt door de warmste handen. Niels trekt in alle vroegte naar de markt en ik dek de tafel. De bel gaat, vrienden en familie schuiven aan. We brunchen samen. De deal is dat zij genieten en lekker eten, maar dat ze tussendoor ook even helpen bij het prikken. Ze houden ofwel mee sappige billetjes vast of knuffelen een van onze kleine mannen tijdens het inlopen. Hoe zo’n zondagen er dan uitzien? Dat legde @maxinestevens.stories heel puur en eerlijk vast. Onze zondag zoals ‘ie is. Niet gedramatiseerd, noch geromantiseerd. De fotoreportage staat nu online op www.studiopaus.com ❤️ Een blogpost die me zo na aan het hart ligt, dat ik het een beetje lastig vind om ‘m op de wijde wereld los te laten. We willen PID zo ontzettend graag onder de aandacht brengen. We willen de aandoening een gezicht (of twee) geven. Het resultaat is de meest intieme en dwingende reportage die ik ooit maakte. Wie helpt ons deze boodschap verder te verspreiden? Delen is ontzettend lief! ☘️ #spreadtheword #sharingiscaring #ittakesavillage

A post shared by Mélanie Goethals – Studio PAUS (@melanie.goethals) on

Aster en Ramses for life steunen, kan door een vrije bijdrage te storten op BE88 7360 5203 8241. Alle opbrengsten gaan naar Kloen, een vzw die vrijwilligers verzamelt om de strijd van zieke kinderen te verzachten. Kloen steunt o.a. Boppi en Bubble ID, twee organisaties die zich inzetten voor mensen met immuunstoornissen.

Alle info over Aster en Ramses for life vind je hier.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.