Home Lifestyle OH NO: is Richard Webber de volgende die moet vertrekken in ‘Grey’s...

OH NO: is Richard Webber de volgende die moet vertrekken in ‘Grey’s Anatomy’?

Opgelet: spoilers.

grey's anatomy
© ABC

Een tijdje geleden moesten we al afscheid nemen van Alex Karev in ‘Grey’s Anatomy’, maar nu lijkt het erop dat er nog een ander personage in de gevarenzone zit. Het gaat namelijk allesbehalve goed met Richard Webber.

Opgepast: spoilers in aantocht! Wij kunnen elke woensdagavond naar ‘Grey’s Anatomy’ kijken, maar in de Verenigde Staten zitten ze al een stukje verder. Op die manier kregen we het nieuws dat Alex Karev (Justin Chambers) zou verdwijnen uit de doktersserie en nu lijkt het erop dat zijn personage wellicht niet het enige is.

‘Love of My Life’

In de aflevering die ‘Love of My Life’ als titel kreeg, zien we hoe de chirurg naar een conferentie in Los Angeles gaat. Tijdens de episode kregen fans al kleine hints dat het niet goed gaat met Richard Webber, maar de echte bom kwam pas op het einde. Zo noemde hij zijn dochter Maggie per ongeluk Meredith, de naam van Maggie’s halfzus. Maggie zelf kon er nog om lachen en maakte nietsvermoedend een grapje over de lange vlucht die hij achter de rug had.

Niet veel later duikt vervolgens zijn vrouw Catherine op. Zij wil het plots bijleggen met haar man terwijl ze enkele afleveringen geleden nog zeer duidelijk had gemaakt dat ze nergens spijt van had. ‘Ik kan niet geloven dat je hier echt bent’, zegt Richard nog tegen haar. Alleen krijgen we vlak nadien te zien dat het allemaal maar een illusie was. Catherine was namelijk al die tijd in Seattle.

Van kwaad naar erger

Vervolgens is het tijd voor zijn presentatie en gaat het al snel van kwaad naar erger. Zijn slides bestaan namelijk enkel uit wat kinderachtige krabbels zoals bijvoorbeeld een smiley en een hartje. Catherine denkt meteen dat hij dronken is en zijn dochter Maggie vreest voor een beroerte. Wanneer zij hem vervolgens van het podium wil halen, herkent hij zijn eigen vlees en bloed zelfs niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Niemand weet wat er met hem aan de hand is en in de aflevering die volgt zal het team van Grey Sloan er alles aan doen om te ontdekken wat er precies scheelt. Niemand minder dan Meredith Grey neemt alvast de leiding over het onderzoek. ‘Richard, ik ga je helpen, want jij ben diegene die mij alles geleerd heeft’, zegt ze tegen hem. Als er iemand de boel kan doen keren, is het zij wel, toch? Wij hopen alvast dat het haar zal lukken, want ondertussen blijven er nog maar drie van de originele acteurs over. Stay tuned!

Lees ook: