Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Je hebt alle ingrediënten ongetwijfeld in huis.

Restje rijst over? Zo maak je er supersnel overheerlijke rijstpap mee

Hoeveelheden inschatten is niet onze grootste specialiteit. Heb jij net iets te veel rijst gekookt en niet meteen zin om er morgen nog eens van te eten? Dankzij dit recept maak je er supersnel overheerlijke rijstpap mee!


 

Dit heb je nodig

  • Een restje rijst
  • Melk
  • Suiker (of honing of ahornsiroop)
  • Kaneel
  • Kokosrasp (eventueel)

 Zo maak je het


Doe de rijst in een pan en giet daarbij de melk, zodat de rijst net bedekt is. Breng aan de kook onder voortdurend roeren (anders krijg je zo’n vies laagje op de bodem van je pan). Wanneer de melk voldoende opgelost in in de rijst, voeg je naar believen suiker (of honing of ahornsiroop) en een snuifje kaneel toe. Mag het wat tropischer? Wij deden er ook nog extra kokosrasp bij voor een exotische toets. Lekker met verse ananas of mango, en ideaal als dessert of snel ontbijt!

Lees ook:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '