Home Lifestyle Film AHA: dit is wanneer ‘Avatar 2’ en ‘Avatar 3’ in de cinema...

AHA: dit is wanneer ‘Avatar 2’ en ‘Avatar 3’ in de cinema verschijnen

De eerste film kwam al uit in 2009.

avatar
IMDb

We zitten al tien (!) jaar klaar, maar nu is het wachten bijna voorbij. In 2009 verscheen ‘Avatar’ voor het eerst in de bioscoopzalen, en de film was meteen een gigantisch succes. Toch was regisseur James Cameron niet gehaast om een vervolg uit te brengen, maar nu is er eindelijk een releasedatum voor de sequel gepland.

Avatar‘ kwam uit in 2009 en bracht in totaal 2,7 miljard euro op. Ondanks het grote succes heeft regisseur James Cameron zijn tijd genomen om een vervolg in te blikken. Gelukkig hebben we eindelijk goed nieuws gekregen in verband met de tweede en derde film: het productieproces zit er officieel op.

10 jaar later

Op ‘Avatar 2’ is het nog wachten tot 2020, want op 18 december van dat jaar komt de film uit in de Verenigde Staten. Op het derde deel hoeven we gelukkig geen decennium te wachten. ‘Avatar 3’ verschijnt namelijk een jaar later, in december 2021, in de bioscoop. Daarnaast zouden ook Zoe Saldana, Sam Worthington en Signourney Weaver terugkeren in de vervolgfilms. De rol van nieuwkomer is weggelegd voor Cliff Curtis.

Of het verhaal van ‘Avatar’ dan volledig verteld is? Dat is nog even afwachten. Normaal gezien zijn er in totaal vijf films gepland, maar de laatste twee werden nog niet officieel bevestigd. Vermoedelijk willen ze eerst afwachten hoe de komende sequels scoren.


Lees ook: