Home Lifestyle Body 9 redenen om met touwtjespringen te beginnen

9 redenen om met touwtjespringen te beginnen

4. Je traint je volledige lichaam, want je gebruikt al je spieren.

touwtjespringen
© getty

Probeer je wat meer te bewegen, maar ben je die standaard home work-outs een beetje beu na al die weken? Ruil dat matje dan eens in voor een springtouw en begin met touwtjespringen.

Als kind haalden we het springtouw op de speelplaats elke pauze opnieuw boven en konden we ons daarmee urenlang amuseren. Deze periode is het ideale moment om dat accessoire nog eens vanop de zolder of vanuit de garage te halen en te beginnen touwtjespringen, en wel om deze negen redenen.

1. Je kan het overal doen

Of toch bijna overal. Probeer het nu niet te doen net naast je kast waar die dure vaas opstaat of in de hoek waar die fancy lamp een plekje kreeg, maar zorg dat je een beetje ruimte hebt. Een springtouw pakt bovendien niet veel plaats in, dus je kan het ook overal mee naartoe nemen.

2. Het is makkelijk

Je hoeft echt geen atleet te zijn om te kunnen touwtjespringen. Je hebt het dan ook onder de knie na een paar minuutjes oefenen. Het enige wat je moet doen is met je armen zwaaien en springen.

3. Het is ontspannend

Je hoeft niet na te denken tijdens het springen, waardoor je volop kan genieten van de buitenlucht en dat stralende zonnetje. Je kan ook variatie brengen in het springen: loop een beetje rond, kruis je armen of zwaai ze een beetje sneller rond.

4. Je traint je volledige lichaam

Het is een goede work-out voor alle spieren. Je springt waardoor je je kuiten, bovenbenen en poep traint. Je zwaait met je armen wat efficiënt is voor de armspieren en tegelijkertijd span je je buikspieren op.

5. Je verbetert je coördinatie

Het doet wonderen voor je motoriek, want je moet je armen en je benen laten samenwerken. Daarom doen heel wat atleten uit verschillende sporttakken dit als opwarming.

6. Het is niet duur

Een springtouw kost in tegenstelling tot gewichtjes of andere fitnessaccessoires niet veel geld. Je hebt al een exemplaar voor € 7,99 op Bol.com.

7. Je verbetert je conditie

Je moet niet altijd gaan joggen om een uitstekende conditie te krijgen, ook touwtjespringen is daar een ideale sport voor. Het voordeel is dat je geen uren moet springen, maar gewoon elke dag een kwartiertje en je zal zien dat het elke dag een pak vlotter gaat.

8. Het is goed voor je botten

Het is een gewichtsdragende activiteit en daardoor worden je beenderen gestimuleerd om extra botmassa aan te maken, wat dus zorgt voor een betere botdichtheid.

9. Het is nostalgisch

Het geeft je toch altijd een nostalgisch gevoel en doet je terugdenken aan je kindertijd toen je met je vriendinnetjes samen in het springtouw danste.

Lees ook: