Home Lifestyle Food RECEPT: met deze vissticks en homemade ketchup scoor je sowieso bij je...

RECEPT: met deze vissticks en homemade ketchup scoor je sowieso bij je kids

En je tovert het ook nog eens in een wip op tafel!

© MARTA MAJEWSKI

Marta Majewska is foodblogger, fotografe, mama van Fer. En net als elke moeder heeft ze het druk. Inboeten op lekker eten wil ze niet, snel iets gezonds op tafel toveren wel. In haar nieuwste boek ‘Elke dag Marta’ toont ze haar gerechtjes met ’n maximum aan wow-factor die in een minimum van tijd op tafel staan, én die door klein en groot worden gesmaakt. Deze vissticks en homemade ketchup vormen daarbij geen uitzondering.

Dit heb je nodig

  • 350 g roodbaars of kabeljauw
  • 60 g amandelpoeder
  • 60 g parmezaan
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie

Voor de ketchup

  • 3 grote tomaten
  • 1 grote wortel
  • 2 gedroogde abrikozen
  • snufje zout

Zo maak je het

1. Snij de vis in gelijkmatige repen. Kruid met peper en zout.
2. Mix het amandelpoeder, de parmezaan en de bieslook in een diep bord. Roer het ei los in een ander bord. Haal de vissticks eerst door het ei en daarna door de amandel-parmezaanmix.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de vissticks in 5 minuten goudbruin.
4. Maak de ketchup. Ontvel de tomaten en snij ze in blokjes. Schil en rasp de wortel. Snij de abrikozen in kleine stukjes. Doe alle ingrediënten met een snufje zout in een pan en kook op middelmatig vuur tot de tomaten uit elkaar vallen. Haal de pan van het vuur en mix alles met een staafmixer (of in een blender). Doe het mengsel terug in de pan en kook tot de saus dikker wordt. Zeef de ketchup en serveer met de vissticks.

Meer lekkere en snelle recepten ontdek je in ‘Elke dag Marta’, € 22,50 via Bol.com.

Meer recepten:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.