Home Lifestyle Food RECEPT: dé allerbeste thai coconut red curry die je ooit zal proeven

RECEPT: dé allerbeste thai coconut red curry die je ooit zal proeven

Ideetje voor vanavond.

Wie houdt er nu niet nu en dan van een lekkere curry? Verandering van spijs doet eten. Dit za-li-ge recept kan spicy zijn voor de liefhebbers of zacht gekruid voor zij die zachtere smaken prefereren. Voor elk wat wils. Smakelijk!

Kleine noot van de redactie: Dit is hét favoriete recept van de Asian food lover van de redactie, Robine. Enkel Chinese afhaalkost scoort nog nét iets hoger, maar daarvoor hebben we helaas tot op heden geen recept.

Zo’n 30 min. bereidingstijd

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 4 personen?

  • 2 kopjes (basmati)rijst en vier kopjes water OF noedels
  • olie om te wokken (arachideolie is ideaal)
  • 3 kipfilets
  • groenten: twee soorten groenten zijn voldoende (zoals paprika, champignons, prinsessenboontjes, sojascheuten, …). Je kan ook een wokgroentenmix kopen.
  • 2 teentjes look
  • 1 duim gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 koffielepeltje rode currypasta (als je van pikant houdt, kan je een beetje meer toevoegen)
  • kippenkruiden
  • een eetlepel vissaus
  • sap van een halve citroen
  • een koffielepeltje (bruine)suiker
  • eventueel enkele gedroogde limoenblaadjes
  • voor de liefhebbers: koriander

1. Snijd de kipfilets in gelijke blokjes en kruid ze gul bij met kippenkruiden.

2. Zet je wokpan op een hoog vuur.

3. Snijd de look (persen kan ook) en gember in fijne stukjes. Let erop dat je een propere snijplank en een proper mesje gebruikt (niet de snijplank en het mes waarmee je de rauwe kip sneed).

4. Giet ongeveer twee eetlepels olie in de hete wokpan en voeg er onmiddellijk de gekruide kippenblokjes bij.

5. Snijd de andere groenten (bijvoorbeeld een rode paprika een 400 g champignons) in gelijke stukken. Ze mogen best groot zijn.

6. Voeg twee kopjes rijst en vier kopjes kokend water samen in een pannetje en laat zolang koken dat de verpakking aanraadt. Roer regelmatig om. Zo voorkom je dat de rijst aanbrandt. Het water zal namelijk volledig geabsorbeerd worden.

7. Wanneer de kippenblokjes gaar zijn, mag je er de ui, look en gember bijvoegen. Laat kort aanstoven.

8. Voeg wat later de gesneden groenten erbij. En laat ze ongeveer twee minuten wokken.

9. Voeg de kokosmelk en de rode curry (hot, hot, hot, dus voeg toe naar smaak) bij de kip en groenten. Voeg indien de vissaus, het citroensap en de suiker toe en laat even sudderen op een laag vuurtje.

10. Serveer onmiddellijk en garneer eventueel met koriander.

รสอร่อย! (Smakelijk in het Thais (?) Google translate for the win!)

Meer lekkere recepten: