Home Lifestyle Food RECEPT: deze spaghetti met vegetarische gehaktballen bewijst dat je helemaal geen gehakt...

RECEPT: deze spaghetti met vegetarische gehaktballen bewijst dat je helemaal geen gehakt nodig hebt

Vegan all the way? Vervang de kaas in het recept dan door een plantaardige variant.

© Garden Gourmet

Redactrice Ysaline ging onlangs de nieuwe vegan ball gemaakt met Garden Gourmet-gehakt proeven bij Ballekes in Brussel. Geraak je niet in een Ballekes-filiaal binnenkort? Dan kan je vegan balletjes gewoon zelf thuis maken!

Ballekes heeft de handen in elkaar geslagen met het vegetarische merk Garden Gourmet en heeft een gloednieuwe vegan ball op het menu staan. Die smaakt nu nog meer zoals the real deal. De bal is gemaakt van onder andere het vegan Incredible Gehakt, komijn, gemberpoeder en zoete aardappel.

Bij je bestelling kan je kiezen voor een klassieke tomatensaus of een andere saus naar wens. Tip: vraag zeker zoeteaardappelfrietjes, die passen daar perfect bij! Voorlopig is dit gerecht tot eind december beschikbaar in alle Ballekes-filialen.

Geraak jij niet meer bij Ballekes of hou je niet zo van komijn en zoete aardappel? Je vindt het vegan gehakt van Garden Gourmet zo in de supermarkt. Daarmee creëer je de lekkerste balletjes, maar ook spaghetti en lasagne bolognaise en nog zoveel andere andere gerechten! Wij delen alvast het recept voor spaghetti met veggie/vegan gehaktballetjes met jullie.

Spaghetti ‘Incredible Gehakt’-ballen gevuld met (vegan) kaas

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikjes tomatenblokjes (elk 400 g)
  • zout en peper
  • 1 pak Garden Gourmet Incredible-gehakt (200 g)
  • 125 g jonge kaas of vegan kaas die gemakkelijk smelt
  • 350 tot 400 g spaghetti

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een kookpan een grote hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook voor de spaghetti.

2. Pel de ui en de look en hak ze fijn. Fruit ze in een grote steelpan. Doe de tomatenblokjes erbij. Laat ongeveer 15 minuten op laag vuur sudderen, totdat het begint in te dikken.

3. Snij de kaas in blokjes van 1 1/2 cm. Verdeel het gehakt in 20 en druk een kaasblokje in elk stuk gehakt. Vorm rond de kaas het balletje.

4. Kook de spaghetti volgens de richtlijnen op de verpakking.

5. Bak de balletjes in een beetje olie bruin aan en zet ze dan nog eens 5 minuten in de oven. Doe de balletjes bij de tomatensaus en laat een tijdje pruttelen. Dien op met de spaghetti.

Smakelijk!

© Garden Gourmet

Lees ook: