10 min. voorbereiding + 45 min. in de oven
Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 8 porties?
- 60 g havermout (gewone havermoutvlokken of instant oats, deze zijn fijner gemalen)
- 35 g (glutenvrije) bloem
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 2 eetlepels honing of agavesiroop
- een koffielepel speculaaskruiden of kaneel
- 2 eetlepels maïzena
- 500 g diepgevroren rode vruchten
- een koffielepeltje vanille- of amandelextract
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de havermout, bloem, honing, gesmolten kokosolie en de speculaaskruiden of kaneel in een kom tot een vast mengsel.
3. Doe de bevroren rode vruchten in een schaal en meng het vanille-extract en de maïzena er goed onder.
4. Vet een rechthoekige of vierkante ovenschaal in met wat kokosolie en verdeel de rode vruchten over de bodem.
5. Verdeel het crumblemengsel gelijk over de rode vruchten.
6. Plaats de schaal voor zo’n 45 minuten in de oven.
7. Laat op kamertemperatuur komen. Voor het beste resultaat zet je de schaal nadien nog een uurtje in de koelkast. Zo kan het rodevruchtenmengsel mooi opstijven.
8. Smullen maar!
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Meer ontbijtrecepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier