Je hebt de ingrediënten vast gewoon in huis!
RECEPT: appelcake met maar 5 ingrediënten van Pascale Naessens
Wie houdt er nu niet van appelcake? En wat als we je vertellen dat je niet eens veel in huis hoeft te halen om een prachtexemplaar uit de oven te toveren?
Pascale Naessens stelt alweer een nieuw kookboek voor. En dat is goed nieuws voor wie niet graag met tientallen ingrediënten werkt – wie wel?! – want Pascale brengt een vervolg uit op haar kookboek ‘Nog eenvoudiger met 4 ingrediënten’.
Slechts 4 ingrediënten heb je telkens nodig voor de meer dan 70 recepten die er in ‘Nog eenvoudiger 2 met 4 ingrediënten’ te vinden zijn. Al speelt Pascale soms wel een béétje vals. Zo telt ze ingrediënten als suiker en boter niet mee én telt ze dingen zoals ‘400 g groentenrestjes’ als één ingrediënt. We zien het door de vingers Pascale, omdat jij het bent! Deze supermakkelijke appelcake is nu al onze favoriet!
Dit heb je nodig:
- 2 appels
- 70 g notenmeel*
- 1 ei
- 20 g suiker & wat extra
- 40 g boter & wat extra
Zo maak je de appelcake:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd een appel met schil in stukjes en verwijder het klokhuis.
Stoof de blokjes appel met een glaasje water tot appelmoes. Smelt de boter en meng met het notenmeel, de suiker en het ei. Plet de gestoofde appel met een vork en meng door het deeg.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en giet het deeg erin. Snijd de tweede appel in plakjes en schik die dakpansgewijs op de cake. Strooi nog wat suiker over de cake en giet er nog 2 à 3 eetlepels gesmolten boter over. Zet een 15 à 20 minuten in de oven.
*Tegenwoordig vind je verschillende soorten notenmeel. Hazelnootmeel vind ik bijzonder lekker. Eigenlijk is het geen meel of poeder, het zijn gewoon gemalen noten. Je kunt dit ook makkelijk zelf maken van je lievelingsnoten.
Koop Pascales nieuwste creatie bij de boekenhandel of op Bol.com voor € 25,99.
Lees ook:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier