https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Vergeet pokébowls! De raclettebowl is dé foodtrend die wij dit najaar willen...

Vergeet pokébowls! De raclettebowl is dé foodtrend die wij dit najaar willen proberen

Eentje voor de kaasliefhebbers onder ons!

raclette bowls
© Getty

Onze liefde voor pokébowls is de laatste jaren enorm gegroeid, maar tijdens de herfst- en wintermaanden verwarmen we ons liefst met een ander soort kommetje. Je zou denken dat we het over een dampende kom soep hebben maar niets is minder waar. Raclettebowls zijn namelijk aan een opmars bezig dit seizoen en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom.

Waarom wij zo’n fan zijn van het eindejaar? Eens de temperaturen beginnen te dalen, hebben we geen excuses meer nodig om ons raclettetoestel boven te halen. Meestal doen we dit vooral tijdens de feestdagen of tijdens een avondje in de Ardennen, maar de kaasliefhebbers onder ons stellen wij met veel plezier raclettebowls voor. Al onze favoriete ingrediënten (lees: kaas en brood) in een kommetje. Het enige wat nog ontbreekt, is een lekker glas witte wijn!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De raclettebowl blijkt vooral een hit te zijn in Parijs, maar wie wil, kan de trend makkelijk zelf eens proberen. De ingrediënten die het vaakst gebruikt worden zijn aardappelen, (parma)ham of spek, augurken, brood en gekonfijte uien. Maar je kan je bowl natuurlijk personaliseren zoals jij het wil!

Zelf eens proberen? Zo maak je een overheerlijke raclettebowl

    1. Kook de aardappelen en gebruik een mes om ze in kleine stukjes te snijden. Leg ze vervolgens op de bodem van je kommetje.
    2. Fruit de uien in boter of olijfolie en doe ze in de kom.
    3. Voeg nu de augurken, spekblokjes en eventueel andere gewenste toppings toe.
    4. Smelt de kaas en giet dit over de ingrediënten.
View this post on Instagram

Un bowl version raclette ? On foooond complètement 🤤🤤

A post shared by Marmiton (@marmiton_org) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: