Home Lifestyle ZIEN: de sneeuw in de Pyreneeën heeft momenteel een oranje kleur

ZIEN: de sneeuw in de Pyreneeën heeft momenteel een oranje kleur

Wij vinden het witte laagje hier in België minstens even mooi.

pyreneeën
© Guillaume Groult via un splash

Terwijl we hier in België bedolven zijn onder een dikke witte laag, kleurt de sneeuw in de Pyreneeën oranje. En dat levert, met behulp van de skiërs die er momenteel vertoeven, prachtige beelden op.

Het lijkt wel of de wereld momenteel op z’n kop staat. In Vlaanderen blijven de sneeuwvlokjes maar naar beneden dwarrelen, in de Ardennen ligt er nauwelijks nog een sneeuwtapijt en in de Pyreneeën heeft de spierwitte dikke laag sneeuw die er normaal ligt dan weer plaatsgemaakt voor een oranje (!) landschap. Dat is op zich niet abnormaal, want de wind blaast het zand vanuit de Afrikaanse Sahara helemaal tot op de besneeuwde bergtoppen van Andorra. Daar blijft het zand uiteindelijk liggen en vormt het een kleurrijk laagje óp de sneeuw die er al ligt.

‘Hallucinante beelden’

Het gebeurt er bijna elk jaar, maar de grote hoeveelheid zand in combinatie met de extreem lage temperaturen zorgen dit jaar voor een buitengewoon kleurrijk tafereel dat volgens de lokale weerdienst ‘hallucinante beelden‘ oplevert. En daar zitten de skiërs en snowboarders die er momenteel door de bergtoppen racen ook voor iets tussen. Met hun materiaal trekken ze namelijk sporen in het zand, waardoor er witte strepen door het oranjerode winterlandschap slingeren. Het geeft ons alleen nog maar meer zin om dat skipak uit de kast te halen!

Lees ook: